Co je to?
Definice výrazu Kvórum. Co znamená odborný pojem Kvórum z kategorie Politika?

Co je Kvórum?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Kvórum

Kvórum je pojem užívaný nejvíce pro hlasování a často se s ním setkáváme v období voleb. Platí jak pro volby, tak referenda, stanoví totiž minimální počet účasti oprávněných voličů, bez kterého by volby nebyly platné. Stejně tak se stanovuje minimální podíl hlasujících pro platnost hlasování, popřípadě minimum hlasů pro podporu nějakého návrhu, aby mohl být zahrnut do usnesení.
Kvórum se používá i pro stanovení usnášeníschopnosti na nejrůznějších schůzích, většinou je vyžadována nadpoloviční účast. Pro některé velmi závažné úkony může být stanoveno ještě vyšší kvórum.


Co je to Kvórum? Význam slova, termín, Definice výrazu Kvórum. Co znamená odborný pojem Kvórum z kategorie Politika?

Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Text napsán pro Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Heslo Kvórum je v sekci politika

Klíčová slova: co znamená, přesný výraz, definice, definice pojmu, co to je, přesný význam, odborné názvosloví, termín, lexikon, heslo, význam, politika, odborný výraz, synonymum, pojem, Kvórum, význam slova, názvosloví


Pojem Kvórum je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Kvórum?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Kvórum (z latinského quorum, „z nichž“) je kvantitativní podmínka pro platnost voleb nebo hlasování. Ve volbách a v referendu stanoví, jaký minimální podíl oprávněných voličů se jich musí účastnit, aby byly platné. Při hlasování může stanovit jednak jaký minimální podíl (výjimečně i počet) oprávněných hlasujících se hlasování musí zúčastnit, jednak jaký minimální podíl odevzdaných hlasů musí podpořit nějaký návrh, aby se stal platným usnesením.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Hledat pojem Kvórum ve vyhledávači Qwant

Hledat slovo Kvórum ve Wikizdrojích

Vyhledat pojem Kvórum ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít slovo Kvórum ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat výraz Kvórum ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat heslo Kvórum ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Kvórum například ve fulltextu Yahoo.com, v Google překladači, ve videích na Youtube, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Kvórum? resp. jaká je definice slova Kvórum? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kvórum, odpověď na dotaz co je to Kvórum?. Víte např. kdo to je Dědic? Znáte a víte kdo je Jaroslav Svěcený? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. v různých oborech lidské činnosti. Proto případně zapátrejte po pojmu Kvórum i v jiných kategoriích (než politika). Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího významy slov, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

V čem se skrývá lidská moudrost? Přeci v citátech slavných osobností. Vážně i nevážně míněné citáty o ženách i zdraví.