Co je to?
Odborný výraz, definice slova Kvórum. Co znamená pojem Kvórum z kategorie Politika?

Co je Kvórum?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Kvórum

Kvórum je pojem užívaný nejvíce pro hlasování a často se s ním setkáváme v období voleb. Platí jak pro volby, tak referenda, stanoví totiž minimální počet účasti oprávněných voličů, bez kterého by volby nebyly platné. Stejně tak se stanovuje minimální podíl hlasujících pro platnost hlasování, popřípadě minimum hlasů pro podporu nějakého návrhu, aby mohl být zahrnut do usnesení.
Kvórum se používá i pro stanovení usnášeníschopnosti na nejrůznějších schůzích, většinou je vyžadována nadpoloviční účast. Pro některé velmi závažné úkony může být stanoveno ještě vyšší kvórum.


Co je to Kvórum? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Kvórum. Co znamená pojem Kvórum z kategorie Politika?

Při tvorbě obsahu (textů a obrázků) bylo postupováno s maximální péčí, ale přesto nelze zcela vyloučit možnost výskytu chyb. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Kvórum s vašimi známými a kamarády na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Výraz Kvórum se nachází v sekci politika

Klíčová slova: co je to Kvórum?, odborný výraz, odborné názvosloví, co to je, definice pojmu, přesný výraz, co znamená, význam, slovník, význam slova, přesný význam, termín, popis, formulace, definice, terminus technicus, Kvórum, terminologie


Pojem Kvórum je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Kvórum?

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Kvórum (z latinského quorum, „z nichž“) je kvantitativní podmínka pro platnost voleb nebo hlasování. Ve volbách a v referendu stanoví, jaký minimální podíl oprávněných voličů se jich musí účastnit, aby byly platné. Při hlasování může stanovit jednak jaký minimální podíl (výjimečně i počet) oprávněných hlasujících se hlasování musí zúčastnit, jednak jaký minimální podíl odevzdaných hlasů musí podpořit nějaký návrh, aby se stal platným usnesením.

Další možné informační zdroje

Zkusit najít Kvórum ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat videa s názvem Kvórum na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Kvórum ve Wikimedia Commons

Hledat heslo Kvórum ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít termín Kvórum ve Wikizdrojích

Hledat frázi Kvórum ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Kvórum například ve fulltextu Yahoo.com, v Lingea slovnících, v metavyhledávači Info.com, v Google obrázcích nebo v Google překladači.

Často hledané výrazy, termíny a odborné pojmy

Teď už znáte odpověď na otázku co znamená slovo Kvórum? resp. co se skrývá pod slovem Kvórum? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kvórum, odpověď na dotaz co je to Kvórum?. Víte např. kdo to je Alexandr Vondra? Znáte a víte kdo je Jaroslav Svěcený? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Proto prosím zapátrejte i v jiných kategoriích než je politika. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Král, kvórum, ilustrační obrázek

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na známé i neznámé pojmy, zajímavosti, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

V čem se skrývá lidská moudrost? Přeci v citátech slavných osobností. Vážně i nevážně míněné citáty o ženách i zdraví.