Co je to?
Výraz, termín, definice slova Anexe. Co znamená odborný pojem Anexe z kategorie Politika?

Co je Anexe?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Anexe?

Anexe znamená připojení území státu k jinému státnímu území. Toto připojení je trvalé a území se tak stane součástí státu a je pod jeho správou. Anexe může být násilná nebo legitimní. Za legitimní je považována v případě, že je výsledkem předcházejícího referenda a je v souladu s právním řádem původního státu.
Pokud je konána na základě jednostranného prohlášení a porušuje státní suverenitu, je při ní použito síly a hrozeb nebo je výsledkem války, pokládá se za agresi.


Co je to Anexe? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Anexe. Co znamená odborný pojem Anexe z kategorie Politika?

Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Sepsáno redaktory Superia.cz

Definici slova Anexe můžete sdílet s přáteli a kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Výraz Anexe je v kategorii politika

Klíčová slova: význam pojmu, definice, lexikon, politika, popis, význam slova, přesný výraz, co znamená, Anexe, politika, heslo, co je to Anexe?, odborný výraz, slovník, wiki, informace, význam, názvosloví


Pojem Anexe je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Anexe? Definice výrazu, slova, termínu z Wikipedie

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Anexe (latinsky ad-nectere, připojovat) je de iure trvalé připojení (inkorporace) cizího státního území k jinému státnímu celku. Od dočasné vojenské okupace se liší tím, že anektované území se začleňuje do území a správy anektujícího státu.

Více informací o pojmu Anexe lze najít v následujících zdrojích

Hledat termín Anexe ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít heslo Anexe na Google.cz

Hledat termín Anexe ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít termín Anexe ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat heslo Anexe ve Wikizdrojích

Zkusit najít heslo Anexe na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Anexe například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ruském vyhledávači Yandex, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Teď už znáte odpověď na otázku jaká je definice termínu Anexe? resp. co se skrývá pod slovem Anexe? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Anexe, odpověď na dotaz co je to Anexe?. Víte např. kdo to je Jiří Lír? Znáte a víte kdo je Rachel Carson? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. v různém kontextu, v různých oborech. Pokuste se najít termín Anexe i v jiné kategorii než v politika. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, popisy termínů, významy slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Vzpomněli byste si na vyjmenovaná slova? Znáte vyjmenovaná slova po B nebo po M?