Co je to?
Definice odborného termínu, slova Anexe. Co znamená pojem Anexe z kategorie Politika?

Co je Anexe?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Anexe?

Anexe znamená připojení území státu k jinému státnímu území. Toto připojení je trvalé a území se tak stane součástí státu a je pod jeho správou. Anexe může být násilná nebo legitimní. Za legitimní je považována v případě, že je výsledkem předcházejícího referenda a je v souladu s právním řádem původního státu.
Pokud je konána na základě jednostranného prohlášení a porušuje státní suverenitu, je při ní použito síly a hrozeb nebo je výsledkem války, pokládá se za agresi.


Co je to Anexe? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Anexe. Co znamená pojem Anexe z kategorie Politika?

Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Anexe? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Pojem Anexe patří do sekce politika

Klíčová slova: terminologie, odborný výraz, synonymum, definice pojmu, slovo, pojem, význam slova, význam, popis, termín, politika, Anexe, politika, význam pojmu, formulace, slovník, odborné názvosloví, přesný význam


Pojem Anexe je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Anexe?

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Anexe (latinsky ad-nectere, připojovat) je de iure trvalé připojení (inkorporace) cizího státního území k jinému státnímu celku. Od dočasné vojenské okupace se liší tím, že anektované území se začleňuje do území a správy anektujícího státu.

Internetové odkazy na vyhledávače

Hledat pojem Anexe na Google obrázcích

Vyhledat výraz Anexe ve vyhledávači Qwant

Hledat frázi Anexe ve Wikizdrojích

Zkusit najít heslo Anexe ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat pojem Anexe ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat pojem Anexe ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Anexe například ve fulltextu Google.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Na této webové stránce jste se dozvěděli jaký je význam slova Anexe? resp. co znamená slovo Anexe? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Anexe, odpověď na dotaz co je to Anexe?. Víte např. kdo to je Důvěrník? Znáte a víte kdo je Rachel Carson? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než politika). U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Tajemník, anexe, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje slovníková hesla, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, významy slov s názvem Co Je To?.

Vzpomněli byste si na vyjmenovaná slova? Znáte vyjmenovaná slova po B nebo po M?