Co je to?
Definice výrazu, termínu Opereta. Co znamená odborný pojem Opereta z kategorie Kultura?

Co je Opereta?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Opereta?

Opereta je zábavný divadelní útvar, který spojuje hudební i dramatický žánr. Typickým znakem je střídání zpěvu a mluveného slova. Opereta je často označována jako spojení opery a činohry. Současným nástupcem operety je muzikál.
Z operet byly vytvořeny i některé známé opery, nelze tedy obecně považovat operetu za méně hodnotné dílo. Náměty operet jsou komediální, samotné dílo se člení do dějství nebo jednání. V operetách se vyskytují i taneční čísla.

Co je to Opereta? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Opereta. Co znamená odborný pojem Opereta z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za aktuálnost, správnost a přesnost informací uvedených na tomto webu. Text napsán pro Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Opereta se známými na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Opereta je v kategorii kultura

Klíčová slova: kultura, co je to Opereta?, slovník, co znamená, názvosloví, definice pojmu, význam, terminus technicus, význam pojmu, vysvětlení, synonymum, heslo, formulace, informace, přesný výraz, definice, wiki, kultura


Pojem Opereta je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Opereta? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Opereta je hudebně-dramatický divadelní útvar zábavního rázu, v němž se střídá mluvené slovo se zpěvem. Jedná se vlastně o kombinaci klasické divadelní činohry s operou. Opereta je ve své původní formě v podstatě lehčí a zábavnější opera (tzv. komická opera), jedná se o přímého předchůdce dnešního muzikálu, kterému je také nejvíce podobná. Operety bývají někdy považovány za méně hodnotný umělecký žánr, často s přídechem pokleslé, popřípadě i zastaralé, lidové zábavy. Nicméně i v této hudební oblasti je možno najít velmi podařené kusy, a to jak po hudební, tak i po dramatické stránce. Nehledě na to, že i některé dnes všeobecně uznávané opery byly původně vytvořeny jako operety - např. Smetanova národní opera Prodaná nevěsta, jež byla původně vytvořena jako opereta a v operu byla autorem teprve během doby postupně dotvořena.

Linky na jiné informační zdroje

Najít slovo Opereta ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Opereta na Youtube

Najít termín Opereta na Google.cz

Vyhledat výraz Opereta ve Wikislovníku

Najít termín Opereta na Google obrázcích

Najít heslo Opereta ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Opereta například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Lingea slovnících, ve ruském vyhledávači Yandex, v Microsoft Bing nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Jaké pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Právě jste zjistili jaký je přesný význam slova Opereta? resp. co přesně označuje termín Opereta? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Opereta, odpověď na dotaz co je to Opereta?. Víte např. kdo to je Uzurpátor? Znáte a víte kdo je Sociální pracovník? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než kultura. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího zajímavosti, popisy termínů, definice odborných pojmů, významy slov, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Být, bydlit, obyvatel ... Vzpomenete si ještě na všechna vyjmenovaná slova po B?