Co je to?
Výraz, termín, definice slova Fitness. Co znamená odborný pojem Fitness z kategorie Sport?

Co je Fitness?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Fitness

Fitness je označení pro sportovní aktivitu nebo styl života, kterým chce jeho příznivec dosáhnout celkové dobré kondice i zdatnosti, snaží se o vytvarování postavy a správné držení těla, rozvíjení síly a komplexní upevnění zdraví. Do fitness patří neoddělitelně i správná životospráva a výživa.
Pro cvičení lze využít pouze vlastní tělo nebo přidat různé nástroje a přístroje. Cvičí se doma nebo ve speciálních centrech, posilovnách. V nich najde příznivec fitness jak prostor pro cvičení, tak výbavu, od činek k různým posilovacím strojům až ke speciálním trenažerům. Do jídelníčku se zařazují především zelenina, luštěniny, maso, celozrnné obiloviny, ořechy, semínka, ryby rýže, ovoce. Pít by se měla hlavně voda. Fitness trénink se zahajuje protažením a rozehřátím, po cvičení se končí opět protažením a uvolněním.


Co je to Fitness? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Fitness. Co znamená odborný pojem Fitness z kategorie Sport?

Uvedené informace jsou bez záruky. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Fitness? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz Fitness je v kategorii sport

Klíčová slova: přesný výraz, terminus technicus, synonymum, přesný význam, sport, definice, definice pojmu, odborné názvosloví, sport, slovo, wiki, termín, co to je, popis, význam slova, Fitness, lexikon, co je to Fitness?


Pojem Fitness je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Fitness? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Jako fitness se označují sportovní aktivity i celkový životní styl mající za cíl všeobecnou tělesnou kondici, celkovou zdatnost, zlepšení držení těla, zlepšení konceptu postavy apod., při současném působení na upevňování zdraví a rozvoj síly.
Pro fitness cvičení se používají kromě tradičních činek i různé speciální stroje, trenažery apod., které jsou běžně k dispozici ve fitness centrech. Fitness se dá ale provozovat i doma, ať už se stroji, činkami a jinými pomůckami, nebo bez nich. Základním vybavením posilovny by měl být aerobní stroj a místo na zemi pro posilování, strečink a relaxaci.

Další informační zdroje o slovu Fitness

Hledat slovo Fitness ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Fitness ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Fitness ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat pojem Fitness ve Wikizdrojích

Zkusit najít frázi Fitness ve vyhledávači Yahoo

Hledat heslo Fitness ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Fitness například v Microsoft Bing, v Lingea slovnících, v evropském vyhledávači Qwant, v Google obrázcích nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů

Nyní již víte co znamená slovo Fitness? resp. jaká je definice termínu Fitness? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Fitness, odpověď na dotaz co je to Fitness?. Víte např. kdo to je Martin Michal? Znáte a víte kdo je Rachel McAdams? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Proto případně zapátrejte po pojmu Fitness i v jiných kategoriích (než sport). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, hokejky, fitness, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, zajímavosti, slovníková hesla, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Náš tip. Seznam textových blahopřání ke sňatku, k výročí nebo k narozeninám.