Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Demagogie. Co znamená pojem Demagogie z kategorie Politika?

Co je Demagogie?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Demagogie

Používání velmi zjednodušených argumentů, které mají především působit na city a názory určité skupiny obyvatelstva. Posilují předsudky jisté skupiny lidí, ovlivňují jednotlivce a některé skupiny ve společnosti. Demagogie je klamným ovliňujícím řečnickým vystoupením. Demagog využívá své schopnosti, aby získal vliv a moc, jeho typickými zbraněmi jsou polopravdy, falešné sliby a klamy. Slovo vzniklo z řeckého démos, lid a agógos, vůdce.


Co je to Demagogie? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Demagogie. Co znamená pojem Demagogie z kategorie Politika?

Možnost chyb vyhrazena. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Sdílejte text pojmu Demagogie s vašimi kamarády, známými a přáteli na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Termín Demagogie se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: co to je, vysvětlení, heslo, přesný výraz, odborný výraz, definice pojmu, wiki, terminus technicus, formulace, terminologie, význam slova, politika, slovník, informace, co je to Demagogie?, termín, přesný význam, názvosloví


Pojem Demagogie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Demagogie? Odborný výraz, termín, definice slova z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Demagogie (z řeckého δημος, démos = „lid“ + αγωγος agógos = „vůdce“) je v moderní době působivé a klamné řečnické vystupování, využívané k získání vlivu, politické podpory a moci, zejména mezi lidmi neschopnými kriticky myslet. Místo věcného zdůvodňování působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů, k čemuž slouží polopravdy, překroucené argumenty, logické klamy, falešné sliby, vyvolávání strachu a podobně.

Další možné informační zdroje

Zkusit najít pojem Demagogie ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít výraz Demagogie ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Demagogie ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít heslo Demagogie ve Wikizdrojích

Zkusit najít pojem Demagogie ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít slovo Demagogie ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Demagogie například ve vyhledávači Seznam.cz, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Yahoo.com, v Google obrázcích nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Z předchozího textu jste se dozvěděli co znamená Demagogie? resp. co znamená výraz Demagogie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Demagogie, odpověď na dotaz co je to Demagogie?. Víte např. kdo to je Preceptor? Znáte a víte kdo je Státní úředník? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v politika. Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje slovníková hesla, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, významy slov, zajímavosti, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Zajímáte se o auta? Pak pro určitě znáte zkratku SUV, TSI nebo TDI. Pokud je neznáte, podívejte se na spřátelený web který obsahuje tisíc nejrůznějších zkratek.