Co je to?
Odborný výraz, definice slova Demagogie. Co znamená slovo Demagogie z kategorie Politika?

Co je Demagogie?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Demagogie?

Používání velmi zjednodušených argumentů, které mají především působit na city a názory určité skupiny obyvatelstva. Posilují předsudky jisté skupiny lidí, ovlivňují jednotlivce a některé skupiny ve společnosti. Demagogie je klamným ovliňujícím řečnickým vystoupením. Demagog využívá své schopnosti, aby získal vliv a moc, jeho typickými zbraněmi jsou polopravdy, falešné sliby a klamy. Slovo vzniklo z řeckého démos, lid a agógos, vůdce.


Co je to Demagogie? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Demagogie. Co znamená slovo Demagogie z kategorie Politika?

Texty mohou obsahovat chyby. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Demagogie s jinými lidmi na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pojem Demagogie patří do kategorie politika

Klíčová slova: význam, slovník, co to je, wiki, lexikon, co znamená, definice, co je to Demagogie?, význam slova, slovo, Demagogie, přesný význam, politika, přesný výraz, termín, odborné názvosloví, terminologie, definice pojmu


Pojem Demagogie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Demagogie píše následující

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Demagogie (z řeckého δημος, démos = „lid“ + αγωγος agógos = „vůdce“) je v moderní době působivé a klamné řečnické vystupování, využívané k získání vlivu, politické podpory a moci, zejména mezi lidmi neschopnými kriticky myslet. Místo věcného zdůvodňování působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů, k čemuž slouží polopravdy, překroucené argumenty, logické klamy, falešné sliby, vyvolávání strachu a podobně.

Jiné doporučené zdroje informací

Hledat videa s názvem Demagogie na Youtube

Zkusit najít pojem Demagogie ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít výraz Demagogie ve Wikislovníku

Najít slovo Demagogie ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít termín Demagogie ve Wikizdrojích

Hledat termín Demagogie ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Demagogie například v metavyhledávači Info.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Google překladači.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Nyní již víte jaký je význam slova Demagogie? resp. jaká je definice termínu Demagogie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Demagogie, odpověď na dotaz co je to Demagogie?. Víte např. kdo to je Mašgiach? Znáte a víte kdo je Státní úředník? Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Demagogie v jiné sekci než politika. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Mladý princ, demagogie, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje významy slov, popisy termínů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Zajímáte se o auta? Pak pro určitě znáte zkratku SUV, TSI nebo TDI. Pokud je neznáte, podívejte se na spřátelený web který obsahuje tisíc nejrůznějších zkratek.