Co je to?
Výraz, termín, definice slova Anarchie. Co znamená odborný pojem Anarchie z kategorie Politika?

Co je Anarchie?

Co znamená pojem, definice termínu Anarchie?

Bezvládí vznikající ve společnosti při selhání vlád a jejich autorit například během revolucí, válek nebo přírodních katastrof, tedy všech jevů, které doprovází chaos. V jiném významu potom stav společnosti, která postrádá autority určující její řád. Situace, kdy přestala existovat společenská hierarchie.


Co je to Anarchie? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Anarchie. Co znamená odborný pojem Anarchie z kategorie Politika?

Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Definici pojmu Anarchie sdílejte s rodinou a kamarády na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Heslo Anarchie je v kategorii politika

Klíčová slova: názvosloví, wiki, přesný význam, co to je, slovo, význam slova, heslo, informace, slovník, termín, definice, význam pojmu, lexikon, význam, popis, definice pojmu, co je to Anarchie?, terminus technicus


Pojem Anarchie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Anarchie?

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Anarchie (z řec. an-arché, příd. jméno anarchický) je stav bezvládí. Naproti tomu anarchismus je politická ideologie, jejímž cílem je nastolit anarchii. „Anarchismus lze definovat jako odmítání hierarchií (stálých struktur nadřízenosti a podřízenosti), jako je kapitalismus, rasismus nebo sexismus, a společenské chápání svobody, v němž je přístup k hmotným prostředkům a svoboda druhých nezbytným předpokladem osobní svobody.“

Jiné informační zdroje o pojmu Anarchie

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Anarchie ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat termín Anarchie ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat pojem Anarchie ve Wikizdrojích

Zkusit najít slovo Anarchie ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat slovo Anarchie na Google.cz

Hledat výraz Anarchie ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Anarchie například v metavyhledávači Info.com, v Lingea slovnících, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Teď už znáte odpověď na otázku co to je Anarchie? resp. co se skrývá pod slovem Anarchie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Anarchie, odpověď na dotaz co je to Anarchie?. Víte např. kdo to je Tyčkař? Znáte a víte kdo je Emil Hácha? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než politika). Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, socha svobody, anarchie, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího slovníková hesla, zajímavosti, definice odborných pojmů, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, významy slov s názvem Co Je To?.

Znáte Ivana Trojana, Ondřeje Vetchého nebo Jana Krause? Více o těchto hercích zjistíte na webových stránkách s výstižným názvem Kdo je to?