Co je to?
Definice výrazu, termínu Ecce homo. Co znamená odborný pojem Ecce homo z kategorie Kultura?

Co je Ecce homo?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Ecce homo?

Ecce homo je latinský výraz, který znamená "Ejhle, člověk!". Objevuje se jako motiv výtvarného umění (obrazy nebo sochy) spočívající ve znázornění zbičovaného Ježíše Krista s trnovou korunou na hlavě. Slova Ecce homo údajně pronesl Pilát k davu (podle Janova evangelia 19,5), kterému zmučeného Ježíše nechal ukázat.

Co je to Ecce homo? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Ecce homo. Co znamená odborný pojem Ecce homo z kategorie Kultura?

Vyhrazujeme si možnost chyb v uvedených textech. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Ecce homo je v kategorii kultura

Klíčová slova: názvosloví, kultura, informace, definice pojmu, terminus technicus, terminologie, pojem, odborné názvosloví, odborný výraz, synonymum, heslo, význam, termín, formulace, vysvětlení, slovník, lexikon, přesný význam


Pojem Ecce homo je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Ecce homo? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Ecce homo je motiv výtvarného umění spočívající ve znázornění zbičovaného a trny korunovaného Ježíše Krista. Tato znázornění jsou zpravidla buďto malířská (obrazy), nebo sochařská (plastiky). Latinská slova Ecce homo znamenají „Ejhle (Hleďte, Tu je..) člověk“ a podle Janova evangelia je pronesl Pilát Pontský k davu, kterému zmučeného Ježíše nechal ukázat.

Zkuste zjistit více informací o slovu Ecce homo v následujících zdrojích

Vyhledat výraz Ecce homo ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat slovo Ecce homo ve fulltextu Seznam.cz

Najít slovo Ecce homo ve Wikislovníku

Vyhledat výraz Ecce homo ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Ecce homo ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Ecce homo na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Ecce homo například ve ruském vyhledávači Yandex, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve videích na Youtube, v Microsoft Bing nebo v Lingea slovnících.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Nyní už nejspíš víte jaký je význam slova Ecce homo? resp. jaký je přesný význam slova Ecce homo? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Ecce homo, odpověď na dotaz co je to Ecce homo?. Víte např. kdo to je Roman Skamene? Znáte a víte kdo je Demagog? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než kultura). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, Detaily sochy, ecce homo, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího významy slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Víte, kdo je to stalker? Jedná se pojem související se zločinem. Nejen tento pojem naleznete na stránkách s názvem Kdo je to?