Co je to?
Definice odborného termínu, slova Zlatý standard. Co znamená pojem Zlatý standard z kategorie Ekonomie?

Co je Zlatý standard?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Zlatý standard?

Zlatý standard je pojem pro stanovení hodnoty měny v měnovém systému. Zlato je zde považováno za obvyklé ekonomické měřítko. Měnová hodnota se pak odvozuje od určitého stanoveného množství zlata. Pokud je použit zlatý standard, musí být měna podložená odpovídajícím počtem bankovek nebo mincemi z přesně určené dávky zlata.
Zlatý standard slouží jako krytí měny, která je vydávána – vydavatel musí být schopen vyplatit jejich hodnotu ve zlatě. Předchází se tak navyšování oběhových peněz a inflaci. Standard mže být mezinárodní i interní. Výhodou je stabilita cen a stálé směnné kurzy, nevýhodou je to, že jsou zvýhodněny ty státy, které těží zlato.


Co je to Zlatý standard? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Zlatý standard. Co znamená pojem Zlatý standard z kategorie Ekonomie?

Informace jsou bez záruky, provozovatel neručí za správnost a aktuálnost informací v textech. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Zlatý standard? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Heslo Zlatý standard patří do sekce ekonomie

Klíčová slova: wiki, přesný výraz, terminologie, slovo, formulace, vysvětlení, definice pojmu, odborné názvosloví, co to je, terminus technicus, informace, Zlatý standard, ekonomie, názvosloví, význam pojmu, lexikon, definice, slovník


Pojem Zlatý standard je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Zlatý standard?

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Zlatý standard (angl. Gold standard) je způsob vyjádření hodnoty měny v měnovém systému, kde standardním ekonomickým měřítkem je zlato. Hodnota měny, která je používána jako jednotka zúčtování, je odvozována od definovaného množství zlata.

Další informace o pojmu Zlatý standard hledejte v níže uvedených zdrojích

Zkusit najít Zlatý standard ve Wikislovníku

Zkusit najít pojem Zlatý standard ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít slovo Zlatý standard na Google.cz

Zkusit najít slovo Zlatý standard na Google obrázcích

Zkusit najít heslo Zlatý standard ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat heslo Zlatý standard ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Zlatý standard například v Microsoft Bing, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve Wikizdrojích nebo v Google překladači.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Teď už víte co to je Zlatý standard? resp. co označuje slovo Zlatý standard? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Zlatý standard, odpověď na dotaz co je to Zlatý standard?. Víte např. kdo to je Petr Ludwig? Znáte a víte kdo je Dagmar Patrasová? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v ekonomie. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, graf vývoj kurzu, zlatý standard, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na zajímavosti, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, významy slov s názvem Co Je To?.

Nejjednodušší způsob oživení pracovní plochy vašeho Windows, Androidu nebo jiného operačního systému je změna pozadí. Navštivte partnerskou stránku a vybírejte se stovek tapet přírody, Vesmíru apod.