Co je to?
Definice výrazu, termínu Zlatý standard. Co znamená odborný pojem Zlatý standard z kategorie Ekonomie?

Co je Zlatý standard?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Zlatý standard

Zlatý standard je pojem pro stanovení hodnoty měny v měnovém systému. Zlato je zde považováno za obvyklé ekonomické měřítko. Měnová hodnota se pak odvozuje od určitého stanoveného množství zlata. Pokud je použit zlatý standard, musí být měna podložená odpovídajícím počtem bankovek nebo mincemi z přesně určené dávky zlata.
Zlatý standard slouží jako krytí měny, která je vydávána – vydavatel musí být schopen vyplatit jejich hodnotu ve zlatě. Předchází se tak navyšování oběhových peněz a inflaci. Standard mže být mezinárodní i interní. Výhodou je stabilita cen a stálé směnné kurzy, nevýhodou je to, že jsou zvýhodněny ty státy, které těží zlato.


Co je to Zlatý standard? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Zlatý standard. Co znamená odborný pojem Zlatý standard z kategorie Ekonomie?

Veškeré texty jsou bez záruky. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Zaujala vás definice slova Zlatý standard? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Zlatý standard je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: ekonomie, odborný výraz, terminus technicus, lexikon, odborné názvosloví, význam, termín, význam pojmu, popis, slovo, přesný výraz, vysvětlení, Zlatý standard, přesný význam, heslo, informace, význam slova, terminologie


Pojem Zlatý standard je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Zlatý standard?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Zlatý standard (angl. Gold standard) je způsob vyjádření hodnoty měny v měnovém systému, kde standardním ekonomickým měřítkem je zlato. Hodnota měny, která je používána jako jednotka zúčtování, je odvozována od definovaného množství zlata.

Další informační zdroje o slovu Zlatý standard

Hledat slovo Zlatý standard na Google.cz

Vyhledat heslo Zlatý standard ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat termín Zlatý standard ve Wikizdrojích

Hledat heslo Zlatý standard ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít pojem Zlatý standard ve Wikislovníku

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Zlatý standard ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Zlatý standard například v evropském vyhledávači Qwant, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Yahoo.com, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku co je to Zlatý standard? resp. jaká je definice slova Zlatý standard? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Zlatý standard, odpověď na dotaz co je to Zlatý standard?. Víte např. kdo to je Bankovní specialista? Znáte a víte kdo je Dagmar Patrasová? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. v závislosti na oboru a kontextu. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než ekonomie). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, významy slov s názvem Co Je To?.

Nejjednodušší způsob oživení pracovní plochy vašeho Windows, Androidu nebo jiného operačního systému je změna pozadí. Navštivte partnerskou stránku a vybírejte se stovek tapet přírody, Vesmíru apod.