Co je to?
Definice odborného termínu, slova Lapačka. Co znamená pojem Lapačka z kategorie Sport?

Co je Lapačka?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Lapačka?

Lapačka je pojem z oblasti sportu. Je označením pro rukavici, kterou nosí brankář v ledním hokeji. Nasazuje ji na ruku, která pro něj není dominantní. Na druhé ruce mívá vyrážečku. Lapačka slouží k zastavení puku. Ten je buď zakryt na ledu, nebo přímo chycen při letu. Lapačka je opatřena pruhem kůže nebo textilie mezi ukazováčkem a palcem a pokračuje opletením. Celá konstrukce dohromady tvoří koš, do kterého je možno zachytit puk.
Rozměry lapačky jsou určeny pravidly ledního hokeje, uváděny jsou její maximální rozměry. Dána je šířka zápěstní manžety 10,16 cm a délka maximálně 20,32 cm. Kapsa od paty k vrcholu smí mít vnitřní obvod nanejvýše 46 cm, obvod celé rukavice smí být maximálně 114,3 cm. Koš lapačky se musí přesně přizpůsobit ruce brankáře. Lapačka se v průběhu času měnila, cílem je vysoká ochrana brankáře, proto jsou využívány kvalitní a zvláštní materiály tak, aby vše bylo co nejlehčí a nejodolnější.


Co je to Lapačka? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Lapačka. Co znamená pojem Lapačka z kategorie Sport?

Informace jsou bez záruky, provozovatel neručí za správnost a aktuálnost informací v textech. Text vytvořen pro server Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Lapačka sdílet s kolegy na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Lapačka patří do sekce sport

Klíčová slova: definice, terminus technicus, odborné názvosloví, slovo, co je to Lapačka?, definice pojmu, co to je, význam slova, heslo, synonymum, co znamená, vysvětlení, Lapačka, slovník, sport, popis, přesný význam, význam


Pojem Lapačka je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Lapačka?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Lapačka je obecně nějaká pomůcka k lapání; zejména:
Lapačka (anglicky catcher) je velká rukavice, kterou používá brankář v ledním hokeji. Nosí ji na nedominantní ruce (pravák na levé) a používá ji k zastavování puků – jejich chycení za letu či přikrytí na ledu. Na druhé ruce nosí tzv. vyrážečku a drží v ní hokejku.
Baseballová rukavice (lapačka) je velká kožená rukavice, kterou používají v baseballu hráči v poli a která jim usnadňuje chycení míčku. Pro různé herní posty se vyrábějí varianty, které se mírně liší svou konstrukcí. Velmi podobné (typicky o něco větší) rukavice se používají v softballu.

Další informační zdroje

Najít pojem Lapačka ve vyhledávači Qwant

Hledat výraz Lapačka ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat frázi Lapačka ve Wikislovníku

Zkusit najít frázi Lapačka na Google.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Lapačka ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Lapačka ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Lapačka například ve Wikizdrojích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v metavyhledávači Info.com, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Google překladači.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Teď už znáte odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Lapačka? resp. co se skrývá pod slovem Lapačka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Lapačka, odpověď na dotaz co je to Lapačka?. Víte např. kdo to je Masochista? Znáte a víte kdo je Anetta Kubalová? Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Lapačka v jiné sekci než sport. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího popisy termínů, významy slov, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Pýcha, pytel, pysk ... Víte jak to pokračuje dál? Pokud ne, odpověď naleznete tady.