Co je to?
Odborný výraz, definice slova Demise. Co znamená pojem Demise z kategorie Politika?

Co je Demise?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Demise

Demise je označení pro odstoupení nějaké osoby nebo skupiny z výkonu úřadu nebo funkce ještě před skončením období, na které byla tato osoba nebo skupina zvolena. Označení demise se využívá především v politice u vládních činitelů.
V ČR upravuje demisi Ústava, která stanoví postup při jejím podání. Povinnost přijmout demisi není zcela přesně uzákoněna, řešena je pouze demise celé vlády.


Co je to Demise? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Demise. Co znamená pojem Demise z kategorie Politika?

Omlouváme se za možné chyby v textech. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Text s definicí výrazu Demise doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Heslo Demise se nachází v sekci politika

Klíčová slova: význam pojmu, politika, co je to Demise?, definice pojmu, terminus technicus, slovo, slovník, přesný význam, heslo, pojem, popis, význam, termín, odborné názvosloví, politika, názvosloví, formulace, odborný výraz


Pojem Demise je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Demise?

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Demise (z latiny: dimissio = opuštění) označuje odstoupení konkrétní osoby nebo skupiny osob z výkonu funkce či úřadu před koncem funkčního období. Pojem demise je obvykle používán v politické sféře, nejčastěji u členů vlády. U hlav států se mluví o abdikaci.

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Hledat videa s názvem Demise na Youtube

Hledat slovo Demise ve fulltextu Seznam.cz

Najít heslo Demise ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít termín Demise na Google obrázcích

Hledat pojem Demise ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít heslo Demise ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Demise například v metavyhledávači Info.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikislovníku, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr odborných pojmů, slov, termínů a výrazů

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit co to je Demise? resp. co se přesně ukrývá za slovem Demise? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Demise, odpověď na dotaz co je to Demise?. Víte např. kdo to je Komparzistka? Znáte a víte kdo je Grafoman? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto termín Demise hledat i v jiných kategoriích (než politika). Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, parlament budova, demise, ilustrační obrázek

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího slovníková hesla, významy slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, popisy termínů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Píše se správně pýr nebo pír? A co to vůbec je? Pokud nevíte, podívejte se na stránku sem.