Co je to?
Definice odborného termínu, slova Manga. Co znamená pojem Manga z kategorie Kultura?

Co je Manga?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Manga

Manga je výraz z japonštiny, kde se používá jako označení pro komiks zvláštního stylu, který se v Japonsku prosadil po druhé světové válce a navázal na historický styl kresby. Manga není určena pouze dětem, ale zaujala i velkou část dospělých. Vychází po částech v časopisech, a pokud se stane úspěšnou, je jako celek vydána ve formě sešitu.
Manga se často stává námětem pro animované filmy a seriály, knihy i počítačové hry. Je jednobarevná a čte se zprava doleva.

Co je to Manga? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Manga. Co znamená pojem Manga z kategorie Kultura?

Neručíme za přesnost informací. Možnost chyb vyhrazena. Text vytvořen pro server Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Manga? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Manga patří do sekce kultura

Klíčová slova: odborné názvosloví, definice pojmu, popis, názvosloví, wiki, přesný význam, slovník, kultura, synonymum, význam, heslo, informace, význam pojmu, přesný výraz, význam slova, co je to Manga?, vysvětlení, terminologie


Pojem Manga je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co označuje termín Manga? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

(Uvedený text pochází online encyklopedie Wikipedia.cz) Licence CC-BY-SA.

Manga (japonsky 漫画, hiragana: まんが, katakana: マンガ) je japonské označení pro japonský komiks, nakreslený stylem, který se vyvíjel v Japonsku po druhé světové válce. Podle některých zdrojů však má tento styl kresby mnohem delší historii, sahající do 11.–13. století.

Další informace o pojmu Manga hledejte v níže uvedených zdrojích

Zkusit najít výraz Manga ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít frázi Manga ve Wikislovníku

Vyhledat heslo Manga ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat heslo Manga ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít termín Manga na Google obrázcích

Zkusit najít pojem Manga ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Manga například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Google překladači, ve ruském vyhledávači Yandex, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Teďka již bezesporu víte co je to Manga? resp. jaký je význam pojmu Manga? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Manga, odpověď na dotaz co je to Manga?. Víte např. kdo to je Orlojník? Znáte a víte kdo je Sigourney Weaver? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než kultura). U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, Detaily sochy, manga, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, popisy termínů, významy slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.