Co je to?
Definice výrazu Manga. Co znamená odborný pojem Manga z kategorie Kultura?

Co je Manga?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Manga?

Manga je výraz z japonštiny, kde se používá jako označení pro komiks zvláštního stylu, který se v Japonsku prosadil po druhé světové válce a navázal na historický styl kresby. Manga není určena pouze dětem, ale zaujala i velkou část dospělých. Vychází po částech v časopisech, a pokud se stane úspěšnou, je jako celek vydána ve formě sešitu.
Manga se často stává námětem pro animované filmy a seriály, knihy i počítačové hry. Je jednobarevná a čte se zprava doleva.

Co je to Manga? Význam slova, termín, Definice výrazu Manga. Co znamená odborný pojem Manga z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Manga můžete samozřejmě sdílet s ostatními na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem Manga je v sekci kultura

Klíčová slova: slovník, heslo, kultura, přesný výraz, popis, názvosloví, význam, terminologie, co je to Manga?, význam slova, význam pojmu, wiki, odborné názvosloví, co znamená, pojem, kultura, přesný význam, lexikon


Pojem Manga je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Manga?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Manga (japonsky 漫画, hiragana: まんが, katakana: マンガ) je japonské označení pro japonský komiks, nakreslený stylem, který se vyvíjel v Japonsku po druhé světové válce. Podle některých zdrojů však má tento styl kresby mnohem delší historii, sahající do 11.–13. století.

Hledejte pojem Manga v následujících vyhledávačích

Zkusit najít slovo Manga ve Wikislovníku

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Manga ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Manga ve Wikizdrojích

Hledat frázi Manga ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat pojem Manga ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Manga ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Manga například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve fulltextu Yahoo.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Na této webové stránce jste se dozvěděli co je to Manga? resp. co znamená slovo Manga? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Manga, odpověď na dotaz co je to Manga?. Víte např. kdo to je Pepa Vrtal? Znáte a víte kdo je Sigourney Weaver? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. podle různých oborů. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je kultura. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, významy slov s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.