Co je to?
Výraz, termín, definice slova Švýcarský systém. Co znamená odborný pojem Švýcarský systém z kategorie Sport?

Co je Švýcarský systém?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Švýcarský systém?

Švýcarský systém je jeden ze způsobů rozpisu utkání při turnajích v různých sportovních disciplínách, například šachu, scrabble, bridži, badmintonu, squashi, kuličkách nebo pétanque a jiných. Hráči nebo týmy při něm stojí nebo sedí proti sobě. Název švýcarský získal tento typ rozpisu podle toho, že byl poprvé využit koncem 19. století při šachovém turnaji v Curychu. Švýcarský systém je založen na tom, aby hráči byli rozděleni tak, že v každém kole zápasu proti sobě hrají hráči, kteří mají přibližně stejnou úroveň.
První kolo se buď losuje, nebo může být určeno podle hodnocení v žebříčku hráčů. Vítězný hráč nebo hráči získají bod, při remíze půl bodu. Poražený nemá žádný bod. V následujícím kole hraje vítěz proti vítězi, poražený proti poraženému a remizující proti druhému remizujícímu. Soupeři musí mít vždy co nejpodobnější výsledky. Proti sobě hrají vždy různí hráči. Podrobnější rozpisy bývají komplikované, proto se páruje s pomocí počítače.


Co je to Švýcarský systém? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Švýcarský systém. Co znamená odborný pojem Švýcarský systém z kategorie Sport?

Chyby vyhrazeny. Neručíme za faktickou přednost a aktuálnost informací. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Definici slova Švýcarský systém můžete sdílet s přáteli a kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Švýcarský systém je v kategorii sport

Klíčová slova: heslo, odborné názvosloví, termín, odborný výraz, terminus technicus, formulace, názvosloví, co znamená, synonymum, vysvětlení, definice pojmu, přesný výraz, co je to Švýcarský systém?, lexikon, sport, přesný význam, slovo, význam slova


Pojem Švýcarský systém je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Švýcarský systém? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Švýcarský systém je běžně užívaný typ rozpisu utkání turnajů v šachu, bridži, scrabble, squashi, badmintonu, pétanque, kuličkách a dalších hrách, kde dva hráči nebo týmy stojí v utkáních proti sobě. Poprvé byl tento systém použit na curyšském šachovém turnaji v roce 1895. Proto se nazývá švýcarským.

Více informací o pojmu Švýcarský systém lze najít v následujících zdrojích

Najít pojem Švýcarský systém ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít výraz Švýcarský systém na Google.cz

Vyhledat slovo Švýcarský systém ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Švýcarský systém ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat výraz Švýcarský systém ve Wikislovníku

Zkusit najít Švýcarský systém ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Švýcarský systém například ve videích na Youtube, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve Wikizdrojích nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku jaký je význam slova Švýcarský systém? resp. co to je Švýcarský systém? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Švýcarský systém, odpověď na dotaz co je to Švýcarský systém?. Víte např. kdo to je Iluminát? Znáte a víte kdo je Aleš Brichta? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než sport). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, basketbalista, Švýcarský systém, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, významy slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Máte rádi přírodu a zvířata? Pokud je vaše odpověď ano, určitě si vyberete nějakou pěknou tapetu na plochu vašeho počítače z naší partnerské webové stránky.