Co je to?
Definice výrazu Košer. Co znamená odborný pojem Košer z kategorie Kultura?

Co je Košer?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Košer?

V židovské kultuře se slovem košer nebo také kašrut označuje soubor pravidel pro rituální způsobilost. Většinou se s tímto slovem setkáme v souvislosti s jídlem. To, jestli je pokrm vhodný, určuje Tóra, což je normativní zdroj židovského náboženského práva. Existují různá zvířata, která jsou zapovězena a která naopak Židé mohou sníst.
Konkrétně Tóra zapovídá konzumaci krve, dále se nesmí požívat velbloudi, draví ptáci, mrchožrouti nebo většina druhů hmyzu. Dále jsou v Tóře vypsány i ty druhy, které se výslovně konzumovat mohou.

Co je to Košer? Význam slova, termín, Definice výrazu Košer. Co znamená odborný pojem Košer z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Košer můžete samozřejmě sdílet s ostatními na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Pojem Košer je v sekci kultura

Klíčová slova: co je to Košer?, přesný výraz, kultura, odborné názvosloví, přesný význam, názvosloví, význam, terminologie, Košer, význam pojmu, vysvětlení, synonymum, význam slova, terminus technicus, informace, definice, heslo, slovník


Pojem Košer je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Košer?

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Kašrut (hebrejsky כַּשְרוּת) označuje v judaismu soubor pravidel pro rituální způsobilost. Používá se zejména v souvislosti s potravinami: co je povoleno k jídlu, je označováno jako „kašer“ (hebrejsky כשר, doslova vhodné). Aškenázská výslovnost tohoto slova je „košer“ a v této podobě proniklo do češtiny a dalších jazyků.

Pro další informace o termínu Košer zkuste tyto odkazy

Najít slovo Košer na Google.cz

Hledat videa s názvem Košer na Youtube

Najít pojem Košer ve vyhledávači Qwant

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Košer ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat termín Košer ve Wikislovníku

Zkusit najít frázi Košer ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Košer například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google překladači, ve ruském vyhledávači Yandex, v Google obrázcích nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Nyní již víte jaký je význam slova Košer? resp. jaká je definice termínu Košer? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Košer, odpověď na dotaz co je to Košer?. Víte např. kdo to je Petr Honzejk? Znáte a víte kdo je Mary Poppins? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než kultura). Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, Detaily sochy, košer, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na popisy termínů, přesné vysvětlení slov, významy slov, slovníková hesla, zajímavosti, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Víte, kdo je to šotouš a kde ho můžete potkat? Pokud ne, dozvíte se to z našich partnerských stránek zde.