Co je to?
Definice odborného termínu, slova Skipas. Co znamená pojem Skipas z kategorie Sport?

Co je Skipas?

Co znamená pojem, definice termínu Skipas?

Skipas je poukázka nebo potvrzení předplatného ve formě lístku, vizitky nebo čipu, které slouží jako zásobník pro určitý počet použití lyžařského vleku. Většinou platí jen v jednom určeném lyžařském areálu a na určitou dobu, například jeden den či týden, více dní. Existuje i multičasová varianta.
Skipas není závislý na osobě majitele, je tedy přenosný. Lze ho zakoupit přímo namístě nebo předem, například online. Slovo skipass má původ v angličtině. V současnosti se možnosti této permanentky stále rozšiřují, lyžařská centra se spojují a nabízejí společné skipasy, vzniká i český a evropský skipas.


Co je to Skipas? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Skipas. Co znamená pojem Skipas z kategorie Sport?

Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Doporučujeme sdílet tento text s vaším okruhem známých osob na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pojem Skipas patří do sekce sport

Klíčová slova: sport, význam pojmu, Skipas, heslo, význam, slovník, terminus technicus, lexikon, synonymum, význam slova, přesný výraz, názvosloví, popis, co znamená, formulace, pojem, odborné názvosloví, co je to Skipas?


Pojem Skipas je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Skipas? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Skipass je lístek, respektive poukázka na lyžování v určitém lyžařském areálu na určitý čas. Nejedná se tedy o lístek na jednotlivou cestu, ale určitou banku, která umožňuje vykonat více času na vleku. Slovo pochází z anglického ski pass.

Hledejte pojem Skipas v následujících vyhledávačích

Hledat heslo Skipas ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat slovo Skipas ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Skipas ve Wikimedia Commons

Najít výraz Skipas ve vyhledávači Yahoo

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Skipas ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat termín Skipas ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Skipas například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google překladači, ve Wikizdrojích, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Na stránce jste se mohli dozvědět: jaký je význam slova Skipas? resp. co je to Skipas? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Skipas, odpověď na dotaz co je to Skipas?. Víte např. kdo to je Veronika Vítková? Znáte a víte kdo je Alicia Vikander? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Zkuste hledat odborný výraz Skipas i v jiné sekci než je kategorie sport. U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, lední puk, skipas, ilustrační obrázek

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, slovníková hesla, významy slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.