Co je to?
Výraz, termín, definice slova Maloobchod. Co znamená odborný pojem Maloobchod z kategorie Ekonomie?

Co je Maloobchod?

Co znamená pojem, definice termínu Maloobchod?

Maloobchod je pojmenování jednoho ze způsobů prodeje. Jde většinou o prodej menšího množství zboží konečnému zákazníkovi. Opakem tohoto prodeje je velkoobchod, který kromě jiného dodává zboží i maloobchodníkům. Prodej tohoto typu je znám již z doby před mnoha tisíci lety, kdy obchodníci prodávali zboží na trzích. Pro maloobchod je typická vysoká míra konkurence. Konkurenčnost závisí na různorodosti nabízeného sortimentu. Dalším specifickým znakem je značný nátlak na snižování cen pro spotřebitele.
Ceny jsou v maloobchodě rozhodujícím činitelem. Záleží však i na dalších věcech, jako je místo prodeje, lokalita, stav prodejního místa a vybavení, druh zboží, prezentace zboží a výběr, pověst prodejce a další. Podle ceny a těchto dalších záležitostí se zákazník rozhoduje, zda u tohoto prodejce nakoupí. Maloobchod zahrnuje různé formy odbytu, například prodejny samoobslužné nebo pultového typu, hypermarkety, supermarkety, obchodní centra, podomní prodej, prodej přes obchodní zástupce, prodejní automaty, prodej přes telefon nebo internet.


Co je to Maloobchod? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Maloobchod. Co znamená odborný pojem Maloobchod z kategorie Ekonomie?

Uvedené informace jsou bez záruky. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Definici pojmu Maloobchod sdílejte s rodinou a kamarády na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Výraz Maloobchod je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: pojem, lexikon, význam pojmu, přesný výraz, wiki, synonymum, význam slova, slovník, heslo, definice, definice pojmu, ekonomie, odborný výraz, slovo, co to je, terminus technicus, co je to Maloobchod?, popis


Pojem Maloobchod je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Maloobchod? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Maloobchod je způsob prodeje zpravidla menšího objemu zboží konečnému spotřebiteli – tedy obchod v malém měřítku. Protikladem maloobchodu je velkoobchod, který představuje prodej a distribuci zboží ve velkém měřítku, často právě do maloobchodní prodejní sítě.

Hledejte pojem Maloobchod v následujících vyhledávačích

Vyhledat heslo Maloobchod ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít pojem Maloobchod na Google obrázcích

Zkusit najít pojem Maloobchod ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat výraz Maloobchod ve vyhledávači Yandex

Najít výraz Maloobchod ve Wikizdrojích

Zkusit najít výraz Maloobchod ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Maloobchod například ve fulltextu Google.cz, v Lingea slovnících, v evropském vyhledávači Qwant, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Teďka už zajisté víte co znamená slovo Maloobchod? resp. co vlastně znamená slovo Maloobchod? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Maloobchod, odpověď na dotaz co je to Maloobchod?. Víte např. kdo to je Lea Šteflíčková? Znáte a víte kdo je Jana Švandová? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než ekonomie). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, Grafy, maloobchod, ilustrační obrázek

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, popisy termínů, definice odborných pojmů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Syn, sytý, sýr ... Dokázali byste z hlavy vyjmenovat všechna vyjmenovaná slova po S?