Co je to?
Odborný výraz, definice slova Dluh. Co znamená slovo Dluh z kategorie Ekonomie?

Co je Dluh?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Dluh?

Dluh je pojmenování pro povinnost splnění nějakého závazku. Jde tedy o to, že někdo se má s někým vyrovnat, protože si něco vypůjčil – finance, zboží či službu – a ještě za toto nezaplatil nebo věc nevrátil. Vzniká tak vztah mezi věřitelem a dlužníkem. Věřitel má právo na vrácení a vyrovnání dluhu, dlužník má povinnost dluh vyrovnat.
Dluh může být nazýván pohledávkou, jeho vyrovnání plněním. K dluhu bývá většinou uzavřena smlouva a je písemně potvrzen. Může být také stanoven splátkový kalendář nebo termín úhrady celého dluhu.


Co je to Dluh? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Dluh. Co znamená slovo Dluh z kategorie Ekonomie?

Provozovatel neodpovídá za správnost, úplnost a aktuálnost tohoto obsahu. Text vytvořen pro Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Termín Dluh patří do kategorie ekonomie

Klíčová slova: vysvětlení, terminologie, odborné názvosloví, termín, definice, lexikon, slovník, význam slova, formulace, definice pojmu, heslo, přesný výraz, odborný výraz, názvosloví, ekonomie, slovo, význam pojmu, co je to Dluh?


Pojem Dluh je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o heslu Dluh dozvíte následující

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Dluh označuje povinnost splnit závazek, to co je někdo někomu povinen vyrovnat, protože si to dříve vypůjčil, za odebrané zboží či službu (ještě) nezaplatil atd. Je to předmět vztahu mezi věřitelem a dlužníkem, který zahrnuje oprávnění věřitele a povinnost dlužníka, aby dluh vyrovnal. Z hlediska věřitele se tento vztah označuje jako pohledávka, to znamená, že pohledávka je oprávnění věřitele požadovat od dlužníka vyrovnání dluhu, tedy takzvané plnění.

Hledejte pojem Dluh v následujících vyhledávačích

Vyhledat heslo Dluh ve vyhledávači Qwant

Najít termín Dluh ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat frázi Dluh ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít frázi Dluh ve vyhledávači Yandex

Najít heslo Dluh ve Wikizdrojích

Vyhledat heslo Dluh ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Dluh například v Google obrázcích, v Google překladači, ve fulltextu Google.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Teď už víte co znamená Dluh? resp. co označuje slovo Dluh? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Dluh, odpověď na dotaz co je to Dluh?. Víte např. kdo to je Libuše Roubychová? Znáte a víte kdo je David Garrett? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než ekonomie. Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje definice odborných pojmů, popisy termínů, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Osvěžte si plochu vaše počítače tím, že na ni umístíte nějakou pěknou tapetu. Vyberte si z mnoha kategorií o květin až po tapety aut.