Co je to?
Definice odborného termínu, slova Dluh. Co znamená pojem Dluh z kategorie Ekonomie?

Co je Dluh?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Dluh

Dluh je pojmenování pro povinnost splnění nějakého závazku. Jde tedy o to, že někdo se má s někým vyrovnat, protože si něco vypůjčil – finance, zboží či službu – a ještě za toto nezaplatil nebo věc nevrátil. Vzniká tak vztah mezi věřitelem a dlužníkem. Věřitel má právo na vrácení a vyrovnání dluhu, dlužník má povinnost dluh vyrovnat.
Dluh může být nazýván pohledávkou, jeho vyrovnání plněním. K dluhu bývá většinou uzavřena smlouva a je písemně potvrzen. Může být také stanoven splátkový kalendář nebo termín úhrady celého dluhu.


Co je to Dluh? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Dluh. Co znamená pojem Dluh z kategorie Ekonomie?

Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Dluh? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pojem Dluh patří do sekce ekonomie

Klíčová slova: význam pojmu, heslo, vysvětlení, definice, názvosloví, co to je, význam slova, odborné názvosloví, popis, přesný význam, ekonomie, přesný výraz, odborný výraz, lexikon, význam, co znamená, formulace, Dluh


Pojem Dluh je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Dluh? Výraz, definice slova z Wikipedie

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Dluh označuje povinnost splnit závazek, to co je někdo někomu povinen vyrovnat, protože si to dříve vypůjčil, za odebrané zboží či službu (ještě) nezaplatil atd. Je to předmět vztahu mezi věřitelem a dlužníkem, který zahrnuje oprávnění věřitele a povinnost dlužníka, aby dluh vyrovnal. Z hlediska věřitele se tento vztah označuje jako pohledávka, to znamená, že pohledávka je oprávnění věřitele požadovat od dlužníka vyrovnání dluhu, tedy takzvané plnění.

Více informací o pojmu Dluh lze najít v následujících zdrojích

Vyhledat heslo Dluh na Google.cz

Zkusit najít frázi Dluh ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat slovo Dluh ve vyhledávači Qwant

Najít slovo Dluh ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít heslo Dluh ve Wikislovníku

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Dluh ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Dluh například v Google obrázcích, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve fulltextu Yahoo.com nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit jaký je význam slova Dluh? resp. co se přesně ukrývá za slovem Dluh? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Dluh, odpověď na dotaz co je to Dluh?. Víte např. kdo to je Klerik? Znáte a víte kdo je David Garrett? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než ekonomie). U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, grafy kurzy, dluh, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje definice odborných pojmů, zajímavosti, slovníková hesla, významy slov, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Osvěžte si plochu vaše počítače tím, že na ni umístíte nějakou pěknou tapetu. Vyberte si z mnoha kategorií o květin až po tapety aut.