Co je to?
Odborný výraz, definice slova Eskalace. Co znamená slovo Eskalace z kategorie Politika?

Co je Eskalace?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Eskalace?

Eskalace je pojmenování používané k popisu situace, kdy se konflikt, problém nebo napětí postupně zhoršuje nebo stává intenzivnějším. Tento termín se používá ve více kontextech, včetně mezinárodní politiky, obchodních sporů, osobních vztahů, řízení projektů a dalších oblastí. Eskalace znamená, že původně malý nebo mírný problém postupně narůstá podle závažností a rozsahu. Během tohoto nárůstu se často odehrávají různé situace. Napětí mezi stranami konfliktu nebo v řízení projektu se zvyšuje. Původní neshody mohou vést k emocionálním reakcím a nedůvěře. Základní problém může získat nové rozměry nebo se objevují další problémy spojené s původním konfliktem. Tyto nové problémy mohou být důsledkem nedostatečného řešení původního problému. Během eskalace může docházet ke zhoršení komunikace mezi stranami. Nesprávné interpretace, nedostatek jasnosti a vzájemné obviňování mohou komplikovat situaci. Strany zapojené do konfliktu mohou začít klást větší důraz na své zájmy a názory, často na úkor kompromisu.
V některých případech může eskalace konfliktu vést k použití agresivních nebo dokonce silových opatření, což situaci ještě zhoršuje. Původně zapojené strany mohou zapojit další subjekty, aby získaly podporu nebo pomohly při zintenzivnění konfliktu. V řízení projektů může eskalace znamenat, že plány se rozpadají, termíny jsou porušovány a harmonie v týmu je narušena. Eskalace může mít negativní dopad na různé aspekty a situace. Je důležité ji rozpoznat a snažit se řešit co nejdříve, aby se zabránilo dalšímu zhoršování situace. To může zahrnovat aktivní komunikaci, hledání kompromisů, vyjednávání a v některých případech i zapojení třetí strany jako prostředníka k usmíření stran a řešení konfliktu.


Co je to Eskalace? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Eskalace. Co znamená slovo Eskalace z kategorie Politika?

Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Pojem Eskalace patří do kategorie politika

Klíčová slova: definice pojmu, lexikon, heslo, wiki, názvosloví, politika, synonymum, terminologie, co je to Eskalace?, slovník, přesný význam, informace, definice, slovo, politika, co to je, význam pojmu, přesný výraz


Pojem Eskalace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby

Najít heslo Eskalace ve Wikislovníku

Zkusit najít pojem Eskalace ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít termín Eskalace ve vyhledávači Qwant

Hledat výraz Eskalace ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít slovo Eskalace ve Wikipedii

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Eskalace ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Eskalace například v metavyhledávači Info.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google obrázcích nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Teďka již bezesporu víte jaký je význam slova Eskalace? resp. jaký je význam pojmu Eskalace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Eskalace, odpověď na dotaz co je to Eskalace?. Víte např. kdo to je Miloš Jakeš? Znáte a víte kdo je Kateřina Cajthamlová? Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než politika). Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, diktatura, eskalace, ilustrační obrázek

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na zajímavosti, významy slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Máte malé děti a potřebujete je zabavit? Vyzkoušejte omalovánky online. Nic není třeba tisknout a vše je zdarma ve vašem prohlížeči.