Co je to?
Definice výrazu, termínu Taekwondo. Co znamená odborný pojem Taekwondo z kategorie Sport?

Co je Taekwondo?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Taekwondo

Taekwondo je korejské bojové umění, které využívá nohy a ruce. Jeho podstatou je obrana, při které se nepoužívají žádné zbraně, pouze tělo a končetiny. Nejedná se tedy o útočný druh boje. Při pohybech taekwondo lze použít všechny části těla. Cílem tohoto umění je vytvořit rovnováhu mezi myšlením a fyzickou silou. Mělo by vést k disciplíně a klidu, které umožní zvládnout jednotlivé prvky sebeobrany.
Umění taekwondo má několik druhů – souboje mohou být volné nebo řízené. Ve volném boji se mohou používat různé techniky pro obranu i útok tak, aby byla slněna pravidla pro sportovní zápas. Řízený boj má předem dané schéma a může sloužit pro předvádění.


Co je to Taekwondo? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Taekwondo. Co znamená odborný pojem Taekwondo z kategorie Sport?

Veškeré texty jsou bez záruky. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Zaujala vás definice slova Taekwondo? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Taekwondo je v kategorii sport

Klíčová slova: sport, heslo, terminus technicus, slovník, pojem, lexikon, popis, co je to Taekwondo?, přesný význam, termín, odborný výraz, synonymum, co to je, odborné názvosloví, sport, formulace, co znamená, vysvětlení


Pojem Taekwondo je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Taekwondo?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Taekwondo je korejské umění sebeobrany. Název se skládá ze tří částí. Znak tchä (태 / 跆, v anglickém a mezinárodním přepisu tae) znamená kopat, kwon (권 / 拳) znamená pěst a do (도 / 道) znamená cesta. Taekwondo se skládá ze základních pohybů (기본동작 – kibon tongdžak), vzorů (틀 – tchŭl), souboje (맞서기 – matsŏgi), sebeobrany (호신술 – hošinsul) a tréninku (단련 – talljŏn). Přestože předlohou pro taekwondo bylo karate, základní principy taekwonda jsou od ostatních bojových umění odlišné.

Linky na další online zdroje

Hledat pojem Taekwondo na Google obrázcích

Hledat pojem Taekwondo na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Taekwondo ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Taekwondo ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Taekwondo ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Taekwondo ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Taekwondo například v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Yahoo.com, v Microsoft Bing nebo v Lingea slovnících.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Teďka již bezesporu víte co je to Taekwondo? resp. jaký je význam pojmu Taekwondo? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Taekwondo, odpověď na dotaz co je to Taekwondo?. Víte např. kdo to je Tlučhuba? Znáte a víte kdo je Catherine Zeta-Jones? Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je sport. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na přesné vysvětlení slov, zajímavosti, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, významy slov s názvem Co Je To?.

Víte co znamená zkratka AYOR, JFGI nebo WIYF? Tyto a další zkratky naleznete na našem spřáteleném webu.