Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Bulina. Co znamená pojem Bulina z kategorie Sport?

Co je Bulina?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Bulina?

Bulina je název litinové činky, která má podobu železné koule opatřené držadlem. Je známá také pod anglickým názvem kettlebell. Jedná se o tradiční ruskou cvičební pomůcku, která slouží k tréninkům zaměřeným na získání větší síly, zlepšení celkové kondice a při snaze snížit podíl tělesného tuku. Má různá váhová provedení, 32, 24, 20, 16, 12, 8 a 4 kg. Buliny mohou mít stejnou velikost, protože mohou mít uvnitř dutinu. Většinou se však liší velikostí i barvou.
Při cvičení s bulinou dochází ke kombinování silového a kardiovaskulárního tréninku a také prvků, které slouží ke zvýšení či udržení pohyblivosti. Tělo si udržuje i pružnost a ohebnost. Buliny mají poměrně dlouhou tradici, již z carského Ruska. Původně sloužila k vážení, zemědělci ji však využívali i k zábavě a pořádali s ní hody do dálky. Oblíbili si ji i cirkusáci a vojáci, kteří s ní začali cvičit. S vojsky Rudé armády se dostala do Evropy a stala se pak módním cvičebním nástrojem. V Americe je populární právě pod názvem Kettlebell.


Co je to Bulina? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Bulina. Co znamená pojem Bulina z kategorie Sport?

Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. I přesto je možné, že jsme některou chybu přehlédli. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Bulina? Potom se o definici podělte s kamarády na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Heslo Bulina se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: odborné názvosloví, lexikon, odborný výraz, význam slova, terminus technicus, heslo, pojem, termín, definice pojmu, informace, sport, význam pojmu, význam, vysvětlení, terminologie, co je to Bulina?, co znamená, slovo


Pojem Bulina je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Bulina? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Bulina nebo girja (rusky ги́ря, anglicky kettlebell) je tradiční ruská litinová činka vzhledem připomínající dělovou kouli s držadlem. Používá se jako tréninkové nářadí k získání síly, kondice a ke ztrátě tělesného tuku. Vyrábí se v provedeních 4, 8, 12, 16, 20, 24 a 32 kg.
Ačkoli mají různé váhy, mohou být všechny stejně velké (většinou však nejsou). Toho je dosaženo tím, že uvnitř mohou být různě duté. Anglické označení vychází z toho, že bulina tvarem připomíná konvici nebo čajník (kettle). Doplněno o -bell, což je součást anglických výrazů pro činku – dumbbell je činka jednoruční, barbell obouruční.

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Hledat videa s názvem Bulina na Youtube

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Bulina ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít výraz Bulina ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Bulina ve Wikimedia Commons

Vyhledat slovo Bulina na Google.cz

Zkusit najít frázi Bulina ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Bulina například ve fulltextu Yahoo.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači Seznam.cz, v Google obrázcích nebo v Google překladači.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Nyní už nejspíš víte co to je Bulina? resp. jaký je přesný význam slova Bulina? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bulina, odpověď na dotaz co je to Bulina?. Víte např. kdo to je Mimísek? Znáte a víte kdo je Andrea Kalivodová? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než sport). Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, rukavice na baseball, bulina, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na zajímavosti, slovníková hesla, definice odborných pojmů, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na pozadí vašeho počítače z partnerské stránky. Na výběr máte z mnoha kategorií jako zvířátka nebo příroda.