Co je to?
Odborný výraz, definice slova Aikido. Co znamená pojem Aikido z kategorie Sport?

Co je Aikido?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Aikido

Aikido je název pro umění sebeobrany, pocházející z Japonska. Základem této nauky je celkový rozvoj jedince, který aikido cvičí - jak po stránce fyzické, tak psychické. Cílem je hledání harmonie, ne samotný boj, soutěživost nebo soupeření.
Jeho počátky sahají již do devátého století. Za tvůrce aikida je označován Kišomaru Uešiba. Aikido se později rozšířilo i mimo území Japonska, v Evropě byla jednou z prvních zemí aikida Francie. Aikidu se často věnují judisté nebo karatisté po ukončení své kariéry, protože aikido nevyžaduje tolik svalového vypětí a přitom má podobné principy. Mohou být použity i zbraně jako nůž nebo dřevěný meč či tyč. Velkým propagátorem aikida je například herec Steven Seagal.


Co je to Aikido? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Aikido. Co znamená pojem Aikido z kategorie Sport?

Neručíme za eventuální chyby v textech. Text napsán pro Superia.cz

Text s definicí výrazu Aikido doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Výraz Aikido se nachází v sekci sport

Klíčová slova: slovo, přesný výraz, termín, terminologie, wiki, vysvětlení, význam slova, co to je, synonymum, heslo, význam, terminus technicus, názvosloví, Aikido, slovník, lexikon, sport, definice


Pojem Aikido je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Aikido? Definice výrazu, slova, termínu z Wikipedie

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Aikido je japonské umění sebeobrany. Je založeno na myšlence neagresivity, rozvíjí cvičícího jedince po fyzické i psychické stránce.

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Vyhledat slovo Aikido ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat výraz Aikido ve vyhledávači Qwant

Hledat frázi Aikido ve Wikizdrojích

Zkusit najít Aikido ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat výraz Aikido ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít frázi Aikido na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Aikido například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Google překladači, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Lingea slovnících.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Z předchozího textu jste se dozvěděli co znamená slovo Aikido? resp. co znamená výraz Aikido? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Aikido, odpověď na dotaz co je to Aikido?. Víte např. kdo to je Eduard Haken? Znáte a víte kdo je Eva Holubová? Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než sport). K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, Puk na mokrém ledu, aikido, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího slovníková hesla, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, významy slov s názvem Co Je To?.

Máte rádi přírodu a zvířata? Pokud je vaše odpověď ano, určitě si vyberete nějakou pěknou tapetu na plochu vašeho počítače z naší partnerské webové stránky.