Co je to?
Definice výrazu, termínu Privatizace. Co znamená odborný pojem Privatizace z kategorie Ekonomie?

Co je Privatizace?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Privatizace

Změna vlastnictví majetku. V ekonomice jde o převod do té doby veřejného nebo státního majetku do soukromého vlastnictví. Cílem je, aby stát získal prostředky, protože pokud jde o privatizaci formou prodeje, stát z privatizace bohatne. Opakem privatizace je výkup majetku státem nebo přímo znárodnění.


Co je to Privatizace? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Privatizace. Co znamená odborný pojem Privatizace z kategorie Ekonomie?

Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. Přesto se však může stát, že zde objevíte chybu nebo překlep. Text napsán pro Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Výraz Privatizace je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: definice pojmu, slovo, význam pojmu, odborný výraz, formulace, terminologie, Privatizace, názvosloví, wiki, terminus technicus, význam slova, heslo, co je to Privatizace?, význam, přesný výraz, přesný význam, definice, slovník


Pojem Privatizace je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Privatizace dozvíte následující

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Privatizace označuje změnu veřejného (státního) na soukromé; zpravidla se tohoto pojmu používá pro převod veřejného majetku do soukromého vlastnictví. Opačným procesem je výkup soukromého majetku státem nebo jeho znárodnění.

Zkuste zjistit více informací o slovu Privatizace v následujících zdrojích

Hledat videa s názvem Privatizace na Youtube

Najít heslo Privatizace ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít Privatizace na Google.cz

Najít termín Privatizace ve Wikizdrojích

Vyhledat pojem Privatizace ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Privatizace ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Privatizace například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Yahoo.com, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Na stránce jste se mohli dozvědět: co znamená slovo Privatizace? resp. co je to Privatizace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Privatizace, odpověď na dotaz co je to Privatizace?. Víte např. kdo to je Adam Kraus? Znáte a víte kdo je Klement Gottwald? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než ekonomie). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, porovnání grafů, privatizace, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího slovníková hesla, popisy termínů, významy slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Setkali jste se s pojmem švica a nevíte, co znamená? Pokud je vaše odpověď kladná, podívejte se na tento web na kterém můžete nalézt odpověď.