Co je to?
Definice výrazu Haka. Co znamená odborný pojem Haka z kategorie Kultura?

Co je Haka?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Haka

Haka je v původním významu tradičním tancem Maorů. Jedná se o bojový hromadný tanec, který tančili bojovníci před nastávající bitvou. Tanečníci při něm pokřikují, vydávají různé zvuky, gestikulují a podupávají a dělají různé grimasy. Cílem tance bylo zastrašit nepřítele a povzbudit bojového ducha bojovníků.
Bojová haka může být předváděna beze zbraní nebo se zbraněmi. V současnosti využívá tento tanec ragbyový tým Nového Zélandu nebo Samoa. Využívají haku jako psychickou přípravu před bojem. Cílem je koncentrace a bojová nálada, současně se pobaví i diváci.

Co je to Haka? Význam slova, termín, Definice výrazu Haka. Co znamená odborný pojem Haka z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Text vytvořen pro server Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Haka? s vašimi kamarády prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Výraz Haka je v sekci kultura

Klíčová slova: terminologie, informace, terminus technicus, co je to Haka?, formulace, synonymum, Haka, kultura, odborné názvosloví, význam pojmu, kultura, odborný výraz, termín, wiki, přesný výraz, pojem, význam, co to je


Pojem Haka je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Haka dozvíte následující

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Haka je původně hromadný maorský tanec. Bývá také označován jako bojový tanec, protože býval tančen bojovníky před bitvou. Je doprovázen akustickými projevy tanečníků; pokřikem doprovázeným gestikulací rukou, podupáváním, křikem, grimasami, vyplazováním jazyku, vykulováním očí a podobně. Významem tance bylo dodání odvahy bojovníkům a zastrašení nepřítele.

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Vyhledat výraz Haka ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít výraz Haka na Google obrázcích

Najít termín Haka ve fulltextu Seznam.cz

Hledat slovo Haka ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít heslo Haka ve Wikislovníku

Hledat výraz Haka ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Haka například v evropském vyhledávači Qwant, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve ruském vyhledávači Yandex, ve videích na Youtube nebo v projektu slovnik.cz.

Jaké pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit jaká je definice termínu Haka? resp. co se přesně ukrývá za slovem Haka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Haka, odpověď na dotaz co je to Haka?. Víte např. kdo to je Mark Twain? Znáte a víte kdo je Kovboj? Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než kultura. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na známé i neznámé pojmy, významy slov, popisy termínů, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Být, bydlit, obyvatel ... Vzpomenete si ještě na všechna vyjmenovaná slova po B?