Co je to?
Odborný výraz, definice slova PF. Co znamená pojem PF z kategorie Kultura?

Co je PF?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu PF?

PF může značit celou řadu termínů. Tím, v našich myslích, nejrozšířenějším, je novoroční blahopřání. PF představuje zkratku francouzského dvouslovního výrazu Pour féliciter.
Jedná se standardně o papírovou kartičku nebo pohlednici, která symbolizuje srdečné blahopřání do nového roku. V současné době se můžeme setkávat i s tzv. virtuálními PF přáními, v těchto případech jde o digitální zpracování blahopřání, například na internetu. PF v původním významu se využívá již zhruba 250 roků. Za autora, resp. propagátora novoročních PF je považován Karel Chotek (1783-1868).

Dále doporučujeme:
Obrázkové PF 2022
PF 2022 zdarma ke stažení
Novoročenka do roku 2022
Textové PF do roku 2022
Textová a obrázková novoroční přání zdarma ke stažení

Co je to PF? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova PF. Co znamená pojem PF z kategorie Kultura?

Zveřejněné texty, byly pečlivě kontrolovány. Nicméně i tak mohou obsahovat nesprávné, nepřesné nebo neaktuální informace, za což se předem moc omlouváme. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Heslo PF se nachází v sekci kultura

Klíčová slova: názvosloví, kultura, co to je, formulace, co je to PF?, terminologie, odborné názvosloví, definice, informace, kultura, pojem, přesný výraz, definice pojmu, co znamená, heslo, přesný význam, termín, popis


Pojem PF je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu PF?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Novoročenka (PF, slangově péefko - zkratka francouzského Pour féliciter - „pro poblahopřání“) je obvykle papírová kartička nebo e-mailová zpráva s přáním do nového roku. Novoročenka je nenáboženskou alternativou vánočního papírového přání „Šťastné a Veselé Vánoce“. Zvyk rozesílat koncem roku novoročenky se ujal například v České republice, zatímco ve většině zemí světa zůstává doposud populární tradiční vánoční přání.

Zkuste zjistit více informací o slovu PF v následujících zdrojích

Najít výraz PF ve vyhledávači Yahoo

Najít pojem PF ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít PF na Google obrázcích

Najít výraz PF ve vyhledávači Qwant

Hledat pojem PF ve Wikislovníku

Zkusit najít PF na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo PF například ve videích na Youtube, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Microsoft Bing nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledaná slova, termíny a odborné pojmy

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku co to je PF? resp. jaká je definice slova PF? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu PF, odpověď na dotaz co je to PF?. Víte např. kdo to je Werner Heisenberg? Znáte a víte kdo je Lady Gaga? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je kultura. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, obrazárna, pF, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na zajímavosti, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, významy slov, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Moderními pojmy jsou slova hipster nebo geek nebo nerd. Víte, co tato slova znamenají?