Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo PF. Co znamená pojem PF z kategorie Kultura?

Co je PF?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu PF

PF může značit celou řadu termínů. Tím, v našich myslích, nejrozšířenějším, je novoroční blahopřání. PF představuje zkratku francouzského dvouslovního výrazu Pour féliciter.
Jedná se standardně o papírovou kartičku nebo pohlednici, která symbolizuje srdečné blahopřání do nového roku. V současné době se můžeme setkávat i s tzv. virtuálními PF přáními, v těchto případech jde o digitální zpracování blahopřání, například na internetu. PF v původním významu se využívá již zhruba 250 roků. Za autora, resp. propagátora novoročních PF je považován Karel Chotek (1783-1868).

Dále doporučujeme:
Obrázkové PF 2022
PF 2022 zdarma ke stažení
Novoročenka do roku 2022
Textové PF do roku 2022
Textová a obrázková novoroční přání zdarma ke stažení

Co je to PF? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo PF. Co znamená pojem PF z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Pojem PF se nachází v kategorii kultura

Klíčová slova: co znamená, wiki, pojem, názvosloví, definice pojmu, PF, terminologie, termín, význam slova, slovník, terminus technicus, co to je, přesný význam, popis, význam pojmu, význam, heslo, lexikon


Pojem PF je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu PF?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Novoročenka (PF, slangově péefko - zkratka francouzského Pour féliciter - „pro poblahopřání“) je obvykle papírová kartička nebo e-mailová zpráva s přáním do nového roku. Novoročenka je nenáboženskou alternativou vánočního papírového přání „Šťastné a Veselé Vánoce“. Zvyk rozesílat koncem roku novoročenky se ujal například v České republice, zatímco ve většině zemí světa zůstává doposud populární tradiční vánoční přání.

Další zdroje informací

Hledat výraz PF ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat termín PF ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít PF na Google.cz

Zkusit najít termín PF ve vyhledávači Yahoo

Hledat videa s názvem PF na Youtube

Hledat termín PF ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo PF například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve Wikizdrojích nebo v Lingea slovnících.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit co je to PF? resp. co se přesně ukrývá za slovem PF? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu PF, odpověď na dotaz co je to PF?. Víte např. kdo to je Hejhula? Znáte a víte kdo je Lady Gaga? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste proto hledat termín PF hledat i v jiných kategoriích (než kultura). Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího slovníková hesla, definice odborných pojmů, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, významy slov s názvem Co Je To?.

Moderními pojmy jsou slova hipster nebo geek nebo nerd. Víte, co tato slova znamenají?