Co je to?
Definice výrazu Volatilita. Co znamená odborný pojem Volatilita z kategorie Ekonomie?

Co je Volatilita?

Co znamená pojem, definice termínu Volatilita?

Volatilita je ekonomický termín pro označení míry kolísání hodnoty aktiv či výnosové míry. Většinou jde o významnou odchylku za určitý časový úsek. Tak je možno určit míru rizika konkrétní investice obvykle v přepočtu na roční hodnotu.
Jako volatilita se označuje také nestálost nebo změna. Existuje více druhů této míry – volatilita historická, budoucí, korelovaná nebo implikovaná.


Co je to Volatilita? Význam slova, termín, Definice výrazu Volatilita. Co znamená odborný pojem Volatilita z kategorie Ekonomie?

Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Volatilita můžete samozřejmě sdílet s ostatními na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Heslo Volatilita je v sekci ekonomie

Klíčová slova: heslo, ekonomie, wiki, lexikon, přesný výraz, popis, terminologie, slovo, terminus technicus, slovník, co znamená, vysvětlení, definice pojmu, formulace, odborný výraz, význam, pojem, definice


Pojem Volatilita je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Volatilita?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Volatilita označuje míru kolísání hodnoty aktiva nebo jeho výnosové míry (obvykle jako směrodatnou odchylku těchto změn během určitého časového úseku). Jedná se o nástroj, pomocí kterého lze předpokládat potenciální nárůst či pokles hodnoty aktiva v budoucnosti na základě změn hodnot tohoto aktiva v minulosti. Volatilita vyjadřuje míru rizika investice do určitého aktiva, obvykle se přepočítává na roční volatilitu a může se udávat buď v absolutních hodnotách či relativně. Čím vyšší volatilita je, tím větší je riziko poklesu, ale zároveň i potenciál nárůstu hodnoty aktiva. Při nízké hodnotě volatility se snižuje riziko investice, jako je tomu například u investice do dluhopisů.

Pro více informací o heslu Volatilita zkuste navštívit tyto odkazy

Hledat pojem Volatilita ve Wikislovníku

Hledat frázi Volatilita ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Volatilita ve Wikimedia Commons

Vyhledat slovo Volatilita na Google.cz

Zkusit najít Volatilita ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat termín Volatilita ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Volatilita například ve ruském vyhledávači Yandex, v Lingea slovnících, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve Wikizdrojích nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Právě jste zjistili co to je Volatilita? resp. co přesně označuje termín Volatilita? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Volatilita, odpověď na dotaz co je to Volatilita?. Víte např. kdo to je Blbec? Znáte a víte kdo je Agatha Christie? Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste hledat odborný výraz Volatilita i v jiné sekci než je kategorie ekonomie. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, pokladna, volatilita, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.