Co je to?
Odborný výraz, definice slova Volatilita. Co znamená pojem Volatilita z kategorie Ekonomie?

Co je Volatilita?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Volatilita?

Volatilita je ekonomický termín pro označení míry kolísání hodnoty aktiv či výnosové míry. Většinou jde o významnou odchylku za určitý časový úsek. Tak je možno určit míru rizika konkrétní investice obvykle v přepočtu na roční hodnotu.
Jako volatilita se označuje také nestálost nebo změna. Existuje více druhů této míry – volatilita historická, budoucí, korelovaná nebo implikovaná.


Co je to Volatilita? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Volatilita. Co znamená pojem Volatilita z kategorie Ekonomie?

Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu.Text vytvořen redaktory Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Volatilita s vašimi známými a kamarády na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Pojem Volatilita se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: wiki, informace, termín, slovo, definice pojmu, Volatilita, heslo, co to je, odborné názvosloví, co znamená, přesný význam, co je to Volatilita?, význam slova, názvosloví, synonymum, slovník, vysvětlení, ekonomie


Pojem Volatilita je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Volatilita? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Volatilita označuje míru kolísání hodnoty aktiva nebo jeho výnosové míry (obvykle jako směrodatnou odchylku těchto změn během určitého časového úseku). Jedná se o nástroj, pomocí kterého lze předpokládat potenciální nárůst či pokles hodnoty aktiva v budoucnosti na základě změn hodnot tohoto aktiva v minulosti. Volatilita vyjadřuje míru rizika investice do určitého aktiva, obvykle se přepočítává na roční volatilitu a může se udávat buď v absolutních hodnotách či relativně. Čím vyšší volatilita je, tím větší je riziko poklesu, ale zároveň i potenciál nárůstu hodnoty aktiva. Při nízké hodnotě volatility se snižuje riziko investice, jako je tomu například u investice do dluhopisů.

Linky na jiné informační zdroje

Zkusit najít výraz Volatilita ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat frázi Volatilita ve Wikizdrojích

Vyhledat heslo Volatilita na Google obrázcích

Najít slovo Volatilita ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat heslo Volatilita na Google.cz

Zkusit najít frázi Volatilita ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Volatilita například v Microsoft Bing, v Lingea slovnících, ve Wikislovníku, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr z často hledaných výrazů na tomto webu

Teďka již bezesporu víte co je to Volatilita? resp. jaký je význam pojmu Volatilita? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Volatilita, odpověď na dotaz co je to Volatilita?. Víte např. kdo to je Lumpík? Znáte a víte kdo je Agatha Christie? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. podle různých oborů. Radíme vám proto hledat slovo Volatilita i v jiné části webu než je kategorie ekonomie. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího slovníková hesla, definice odborných pojmů, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.