Co je to?
Definice výrazu Evropská unie. Co znamená odborný pojem Evropská unie z kategorie Politika?

Co je Evropská unie?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Evropská unie?

Evropská unie je politické a ekonomické společenství zatím 27 evropských zemí. Evropská unie vznikla v roce 1993 (Maastrichtská smlouva) a pokračuje v evropském integračním procesu, který začal již v padesátých letech. Nahradila Evropské společenství a členské státy na ni přenesly některé svrchované pravomoci.
Evropská unie chce dosáhnout vytvoření hospodářské a měnové unie a společného trhu. K tomu slouží volný pohyb osob, zboží, kapitálu a služeb. Společnou politiku prosazuje Evropská unie v mnoha oblastech – zemědělství, vnější obchodní politice nebo hospodářské soutěži.


Co je to Evropská unie? Význam slova, termín, Definice výrazu Evropská unie. Co znamená odborný pojem Evropská unie z kategorie Politika?

Navzdory veškeré pečlivosti neručíme za úplnost a správnost zveřejněného obsahu. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Výraz Evropská unie je v sekci politika

Klíčová slova: synonymum, co znamená, lexikon, odborné názvosloví, co je to Evropská unie?, co to je, formulace, názvosloví, terminologie, wiki, Evropská unie, definice pojmu, politika, přesný význam, pojem, vysvětlení, přesný výraz, význam slova


Pojem Evropská unie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Evropská unie? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Evropská unie (EU) je oficiálně politická a ekonomická unie, která si klade za cíl zlepšit spolupráci v Evropě. De facto se jedná o entitu sui generis, která má částečně pravomoci mezinárodní organizace, ale také jednotného státu. K 1. únoru 2020 tvořilo EU 27 evropských států s 446,8 miliony obyvatel (2019, přibližně 5,7 % světové populace). Evropská unie vznikla formálně dne 1. listopadu 1993 na základě Smlouvy o Evropské unii, známější jako Maastrichtská smlouva. Nahradila tak Evropské společenství a je jeho právní nástupkyní. Evropská integrace probíhá již od konce druhé světové války. Doposud se stupňovala a také počet členských a přidružených států se zvětšoval, avšak v roce 2016 bylo v britském referendu rozhodnuto o odchodu Spojeného království (tzv. brexit) z Evropské unie. Spojené království opustilo Evropskou unii 31. ledna 2020 ve 24:00 SEČ.

Další informační zdroje o slovu Evropská unie

Vyhledat termín Evropská unie ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Evropská unie na Youtube

Zkusit najít Evropská unie ve Wikislovníku

Hledat pojem Evropská unie ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít výraz Evropská unie ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat výraz Evropská unie na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Evropská unie například v Microsoft Bing, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v metavyhledávači Info.com, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Lingea slovnících.

Zkuste také následující odborné pojmy, termíny a hesla

Z předchozího textu jste se dozvěděli jaká je definice termínu Evropská unie? resp. co znamená výraz Evropská unie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Evropská unie, odpověď na dotaz co je to Evropská unie?. Víte např. kdo to je Anže Kopitar? Znáte a víte kdo je Kamarád? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste hledání i v jiné sekci webu než v politika. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího významy slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, zajímavosti, slovníková hesla, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Setkali jste se s pojmem švica a nevíte, co znamená? Pokud je vaše odpověď kladná, podívejte se na tento web na kterém můžete nalézt odpověď.