Co je to?
Definice výrazu, termínu Evropská unie. Co znamená odborný pojem Evropská unie z kategorie Politika?

Co je Evropská unie?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Evropská unie?

Evropská unie je politické a ekonomické společenství zatím 27 evropských zemí. Evropská unie vznikla v roce 1993 (Maastrichtská smlouva) a pokračuje v evropském integračním procesu, který začal již v padesátých letech. Nahradila Evropské společenství a členské státy na ni přenesly některé svrchované pravomoci.
Evropská unie chce dosáhnout vytvoření hospodářské a měnové unie a společného trhu. K tomu slouží volný pohyb osob, zboží, kapitálu a služeb. Společnou politiku prosazuje Evropská unie v mnoha oblastech – zemědělství, vnější obchodní politice nebo hospodářské soutěži.


Co je to Evropská unie? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Evropská unie. Co znamená odborný pojem Evropská unie z kategorie Politika?

Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. Přesto se však může stát, že zde objevíte chybu nebo překlep. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Evropská unie se známými na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Pojem Evropská unie je v kategorii politika

Klíčová slova: odborný výraz, vysvětlení, přesný význam, význam pojmu, informace, co znamená, definice pojmu, slovník, význam slova, heslo, terminus technicus, Evropská unie, názvosloví, pojem, slovo, co to je, politika, formulace


Pojem Evropská unie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Evropská unie? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Evropská unie (EU) je oficiálně politická a ekonomická unie, která si klade za cíl zlepšit spolupráci v Evropě. De facto se jedná o entitu sui generis, která má částečně pravomoci mezinárodní organizace, ale také jednotného státu. K 1. únoru 2020 tvořilo EU 27 evropských států s 446,8 miliony obyvatel (2019, přibližně 5,7 % světové populace). Evropská unie vznikla formálně dne 1. listopadu 1993 na základě Smlouvy o Evropské unii, známější jako Maastrichtská smlouva. Nahradila tak Evropské společenství a je jeho právní nástupkyní. Evropská integrace probíhá již od konce druhé světové války. Doposud se stupňovala a také počet členských a přidružených států se zvětšoval, avšak v roce 2016 bylo v britském referendu rozhodnuto o odchodu Spojeného království (tzv. brexit) z Evropské unie. Spojené království opustilo Evropskou unii 31. ledna 2020 ve 24:00 SEČ.

Hledejte pojem Evropská unie v následujících vyhledávačích

Zkusit najít heslo Evropská unie ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat slovo Evropská unie ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat frázi Evropská unie ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Evropská unie na Google.cz

Vyhledat termín Evropská unie ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít výraz Evropská unie ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Evropská unie například ve videích na Youtube, v Lingea slovnících, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Google obrázcích nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Jaké pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Teď už znáte odpověď na otázku jaký je význam slova Evropská unie? resp. co se skrývá pod slovem Evropská unie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Evropská unie, odpověď na dotaz co je to Evropská unie?. Víte např. kdo to je Vojtěch Martínek? Znáte a víte kdo je Kamarád? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než politika. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Tajemník, evropská unie, ilustrační obrázek

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na zajímavosti, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, významy slov, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Setkali jste se s pojmem švica a nevíte, co znamená? Pokud je vaše odpověď kladná, podívejte se na tento web na kterém můžete nalézt odpověď.