Co je to?
Výraz, termín, definice slova Solidarita. Co znamená odborný pojem Solidarita z kategorie Ekonomie?

Co je Solidarita?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Solidarita

Ochota k podpoře vzájemně v rámci skupiny se nazývá solidarita. Tato soudržnost je na dobrovolné bázi a symbolizuje jí ochota si pomoci. Člověk, jenž je solidární, považuje úspěchy či neúspěchy skupiny za své vlastní. Slovo pochází z latinského výrazu pro pevnost, celistvost. Od toho se ve středověku odvodil právní pojem, který signalizoval, že nějaká skupina před soudem vystupuje jako jeden celek.
Pod názvem Solidarita též vešlo do dějin polské nezávislé odborové hnutí, které stálo na počátku pádu komunismu v Polsku.


Co je to Solidarita? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Solidarita. Co znamená odborný pojem Solidarita z kategorie Ekonomie?

Uvedené informace jsou bez záruky. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Definici slova Solidarita můžete sdílet s přáteli a kamarády na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pojem Solidarita je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: definice, formulace, přesný význam, slovo, definice pojmu, význam slova, terminologie, wiki, co znamená, heslo, odborný výraz, popis, termín, přesný výraz, slovník, informace, ekonomie, co to je


Pojem Solidarita je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Solidarita? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Solidarita znamená obvykle dobrovolnou společenskou soudržnost mezi rovnými, ochotu ke vzájemné pomoci a podpoře v rámci nějaké skupiny. Člověk je solidární s nějakou skupinou, pokud ji podporuje a její úspěchy i neúspěchy pociťuje jako vlastní.

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Najít výraz Solidarita ve Wikizdrojích

Hledat videa s názvem Solidarita na Youtube

Zkusit najít Solidarita ve Wikislovníku

Zkusit najít termín Solidarita na Google.cz

Vyhledat termín Solidarita ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít termín Solidarita na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Solidarita například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Microsoft Bing nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr odborných pojmů, slov, termínů a výrazů

Nyní už nejspíš víte jaký je význam slova Solidarita? resp. jaký je přesný význam slova Solidarita? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Solidarita, odpověď na dotaz co je to Solidarita?. Víte např. kdo to je Milan Urban? Znáte a víte kdo je Ichtyl? Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste proto termín Solidarita hledat i v jiných kategoriích (než ekonomie). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, graf ekonomie, solidarita, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, významy slov, slovníková hesla, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená být metrosexuál nebo šovinista? Pokud ne, zkuste se podívat na tuto webovou stránku.