Co je to?
Odborný výraz, definice slova Tantra. Co znamená slovo Tantra z kategorie Kultura?

Co je Tantra?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Tantra?

Nauka budhistického náboženství zaměřená na meditaci jako cestu k dosažení životní moudrosti. V doslovném překladu značí tantra pavučinu nebo tkanivo, které chápeme ve smyslu složité struktury světa. Tantra symbolizuje mužský a ženský princip. Oba tyto principy na sebe působí v každém okamžiku a tím podle budhistických nauk probíhá stvoření.

Co je to Tantra? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Tantra. Co znamená slovo Tantra z kategorie Kultura?

Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Výraz Tantra patří do kategorie kultura

Klíčová slova: co znamená, definice pojmu, význam, popis, termín, definice, co to je, názvosloví, odborné názvosloví, wiki, význam slova, odborný výraz, Tantra, přesný výraz, synonymum, formulace, slovo, význam pojmu


Pojem Tantra je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Tantra? Definice výrazu, slova, termínu z Wikipedie

Níže umístěný text je převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Tantrismus, respektive tantra je název stylu meditace a rituálů, které vznikly v Indii již před pátým stoletím našeho letopočtu. Slovo „tantra“ bylo poprvé použito v indické posvátné kolekci védských hymnů, Rigvedě. Tantra mimo jiné ovlivnila hinduismus, sikhismus, bön, buddhismus a jainismus a společně s buddhismem se postupně rozšířila do východní a jihovýchodní Asie.

Odkazy na jiné weby

Zkusit najít slovo Tantra ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít termín Tantra ve vyhledávači Yandex

Hledat výraz Tantra ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít heslo Tantra ve Wikizdrojích

Vyhledat heslo Tantra ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat pojem Tantra na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Tantra například ve fulltextu Google.cz, v Lingea slovnících, v evropském vyhledávači Qwant, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v projektu slovnik.cz.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Teď už víte jaká je definice termínu Tantra? resp. co označuje slovo Tantra? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Tantra, odpověď na dotaz co je to Tantra?. Víte např. kdo to je Váha? Znáte a víte kdo je Dolph Lundgren? Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než kultura. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, Národní opera, tantra, ilustrační obrázek

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, významy slov s názvem Co Je To?.

Setkali jste se s pojmem švica a nevíte, co znamená? Pokud je vaše odpověď kladná, podívejte se na tento web na kterém můžete nalézt odpověď.