Co je to?
Výraz, termín, definice slova Demonstrace. Co znamená odborný pojem Demonstrace z kategorie Politika?

Co je Demonstrace?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Demonstrace

Demonstrace je pojem s více významy, například ukázka a další. V politice se slovo demonstrace používá pro označení protestu. Jde o shromáždění většího počtu lidí na některém z veřejných prostranství. Cílem předvádění společného názoru, který bývá nejčastěji politicky zaměřen. Účastníci demonstrace jsou demonstranti. Největší demonstrace se týkají společenských změn, směřování státu, lidských práv nebo klimatu. Známé jsou také protiválečné demonstrace, například v USA v roce 1969 se demonstrace zúčastnilo čtvrtmilionu demonstrantů.
U nás v roce 1989 protestovalo proti režimu komunistické strany přes půl milionu lidí. Více než milion občanů pak demonstrovalo v roce 1989 v Berlíně. U nás se demonstrace a jejich pořádání řídí zákonem o právu shromažďovacím, který stanoví, že demonstraci je nutno předem ohlásit. Jde o organizační a bezpečnostní záležitost, aby nedocházelo ke zmatkům a nebezpečným situacím a a aby bylo chráněno zdraví zúčastněných občanů. Demonstrace může být z těchto důvodů také zakázána nebo rozpuštěna, pokud se v jejím průběhu takové skutečnosti vyskytnou.


Co je to Demonstrace? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Demonstrace. Co znamená odborný pojem Demonstrace z kategorie Politika?

Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Demonstrace? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Demonstrace je v kategorii politika

Klíčová slova: Demonstrace, wiki, co je to Demonstrace?, formulace, přesný výraz, lexikon, terminologie, pojem, co znamená, definice, informace, vysvětlení, význam pojmu, co to je, slovo, politika, odborný výraz, názvosloví


Pojem Demonstrace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Další zdroje informací

Hledat heslo Demonstrace ve Wikislovníku

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Demonstrace ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít výraz Demonstrace ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Demonstrace ve Wikimedia Commons

Hledat výraz Demonstrace ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít heslo Demonstrace ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Demonstrace například ve ruském vyhledávači Yandex, v Google překladači, ve vyhledávači Seznam.cz, v Microsoft Bing nebo v projektu slovnik.cz.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co to je Demonstrace? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Demonstrace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Demonstrace, odpověď na dotaz co je to Demonstrace?. Víte např. kdo to je Barbora Mottlová? Znáte a víte kdo je Lubomír Stoklásek? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než politika). Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, parlament budova, demonstrace, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, významy slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na plochu tabletu, počítače nebo chytrého telefonu. Na výběr máte z mnoha pěkných tapet - např. západu slunce nebo populární vodopád s duhou.