Co je to?
Odborný výraz, definice slova Bikram jóga. Co znamená slovo Bikram jóga z kategorie Sport?

Co je Bikram jóga?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Bikram jóga?

Bikram jóga, původně anglicky Hot Yoga, je speciální cvičební program. Trvá 90 minut a skládá se z 26 pozic Hatha jógy. Ty jsou doplněny dvěma dechovými cvičeními. Cvičí se v teplé místnosti, kde je 42 stupňů Celsia. Pořadí jednotlivých cviků je vždy stejné.
Přínos této metody nebyl vědecky prokázán a je sporný. Název Bikram jóga je odvozen od jména jejího tvůrce Bikrama Choudhuryho.


Co je to Bikram jóga? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Bikram jóga. Co znamená slovo Bikram jóga z kategorie Sport?

Uvedené texty jsou poskytovány bez záruky. Mohou obsahovat faktické, resp. pravopisné chyby za něž se předem omlouváme. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Bikram jóga s jinými lidmi na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Heslo Bikram jóga patří do kategorie sport

Klíčová slova: terminus technicus, co znamená, termín, co je to Bikram jóga?, slovo, pojem, význam pojmu, wiki, lexikon, definice pojmu, heslo, vysvětlení, význam, definice, synonymum, formulace, odborné názvosloví, odborný výraz


Pojem Bikram jóga je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Bikram jóga?

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Bikram jóga, častokrát také označovaná jako tzv.„horká jóga“ nebo i u nás často anglicky „Hot Yoga“, je dynamický 90 minutový program 26 póz Hatha jógy (fyzické jógy) a dvou dýchacích cvičení v sále vyhřátém na 42 °C. Každá z těchto póz systematicky připravuje tělo na pózu následující, pořadí se nikdy nemění. Kontroverzní prohlášení samotného tvůrce o obrovských přínosech této metody pro lidské tělo vědecké výzkumy opakovaně vyvrátily.

Internetové odkazy na vyhledávače

Hledat termín Bikram jóga ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Bikram jóga ve Wikizdrojích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Bikram jóga ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít výraz Bikram jóga ve Wikislovníku

Zkusit najít pojem Bikram jóga ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít Bikram jóga na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Bikram jóga například v evropském vyhledávači Qwant, v projektu slovnik.cz, v Microsoft Bing, v Google obrázcích nebo v Google překladači.

Často hledaná slova, termíny a odborné pojmy

Nyní již víte co to je Bikram jóga? resp. jaká je definice termínu Bikram jóga? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bikram jóga, odpověď na dotaz co je to Bikram jóga?. Víte např. kdo to je Arnošt Vašíček? Znáte a víte kdo je Nikola Uhlířová? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je sport. Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, basketbalista, bikram jóga, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, významy slov s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.