Co je to?
Výraz, termín, definice slova Etnikum. Co znamená odborný pojem Etnikum z kategorie Kultura?

Co je Etnikum?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Etnikum?

Etnikum je označení národa, kmene nebo etnické skupiny, tedy lidí, kteří mají stejnou etnicitu. Tyto jedince spojuje původ, historie a společné kulturní prvky. Mají také silný pocit sounáležitosti.
Protože docházelo a dochází k míšení různých etnik, které je způsobeno především migrací, nemají tyto skupiny společný genetický základ, pouze kulturu. Pojem se v současnosti nepoužívá jako odborný výraz.

Co je to Etnikum? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Etnikum. Co znamená odborný pojem Etnikum z kategorie Kultura?

Pečlivě jsme zkontrolovali všechny informace a údaje. Přesto však nevylučujeme, že je v textech chyba. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Definici slova Etnikum můžete sdílet s přáteli a kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Pojem Etnikum je v kategorii kultura

Klíčová slova: heslo, wiki, kultura, kultura, slovník, informace, co znamená, co je to Etnikum?, Etnikum, přesný výraz, slovo, význam, názvosloví, co to je, odborné názvosloví, vysvětlení, význam slova, formulace


Pojem Etnikum je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Etnikum píše následující

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Etnikum (z řeckého ethnos, tj. lid) je souhrn jedinců sdílejících společnou etnicitu. Používá se také jako synonymum pro etnickou skupinu, národ a kmen. Příslušníky etnika spojuje pocit sounáležitosti, víra ve společný původ a dějiny, společné označení sama sebe neboli endoetnonymum, a kulturní prvky odlišující je od jiných etnik.) Ve skutečnosti je představa společného genetického původu příslušníků jednoho etnika zavádějící, a to kvůli migraci a míšení různých etnik mezi sebou, a odborníci proto chápou etnikum spíše jen jako skupinu lidí, kteří sdílí společnou kulturu. Členové etnika mohou žít i v dlouhodobém odloučení, například rozptýlení v diasporách. V českém prostředí se tento pojem používal především v 80. a 90. letech pro skupiny sdílející společnou kulturu, ale pro svou rozvolněnost se v současnosti jako analytický nástroj nepoužívá.

Internetové odkazy na vyhledávače

Zkusit najít heslo Etnikum na Google obrázcích

Vyhledat heslo Etnikum ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Etnikum ve Wikimedia Commons

Hledat pojem Etnikum ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít pojem Etnikum ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Etnikum ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Etnikum například v Microsoft Bing, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v evropském vyhledávači Qwant, ve fulltextu Google.cz nebo v Lingea slovnících.

Doporučujeme tyto odborné pojmy, výrazy a termíny

Nyní již víte jaký je význam slova Etnikum? resp. jaká je definice termínu Etnikum? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Etnikum, odpověď na dotaz co je to Etnikum?. Víte např. kdo to je Cajzl? Znáte a víte kdo je Joseph Haydn? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Hledejte proto odborný pojem i jinde než v sekci kultura. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, galerie, etnikum, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje známé i neznámé pojmy, zajímavosti, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, popisy termínů s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.