Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Akvizice. Co znamená pojem Akvizice z kategorie Ekonomie?

Co je Akvizice?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Akvizice

Průběh získávání nějakého předmětu, věci nebo i osoby pro své záměry a zároveň cíl celého tohoto procesu. V ekonomické oblasti akvizice znamená především převzetím určitého podniku jinou firmou, situaci, kdy dojde k nákupu podniku. Ve finančnictví pojmem akvizice označujeme získávání zákazníků díky osobnímu jednání.


Co je to Akvizice? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Akvizice. Co znamená pojem Akvizice z kategorie Ekonomie?

Přes veškerou snahu je možné, že v text bude obsahovat chyby. Předem se za ně omlouváme. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Akvizice? Potom se o definici podělte s kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Heslo Akvizice se nachází v kategorii ekonomie

Klíčová slova: význam, přesný význam, odborné názvosloví, terminus technicus, definice, ekonomie, názvosloví, odborný výraz, význam slova, synonymum, co znamená, přesný výraz, pojem, definice pojmu, vysvětlení, co je to Akvizice?, slovo, slovník


Pojem Akvizice je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Akvizice?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Akvizice je proces získávání či nabytí nějakého aktiva (předmětu, věci, osoby) nebo cíl tohoto procesu. V ekonomice se akvizicí rozumí právní i ekonomické spojení (převzetí) podniků. Naproti tomu ve finančnictví jde o získávání zákazníků osobním vyhledáváním a jednáním.

Jiné doporučené zdroje informací

Zkusit najít slovo Akvizice ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít pojem Akvizice ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat heslo Akvizice ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Akvizice na Youtube

Najít slovo Akvizice ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít výraz Akvizice ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Akvizice například ve vyhledávači Seznam.cz, v Google překladači, v Google obrázcích, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů

Teďka už zajisté víte co to je Akvizice? resp. co vlastně znamená slovo Akvizice? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Akvizice, odpověď na dotaz co je to Akvizice?. Víte např. kdo to je Lothar Matthäus? Znáte a víte kdo je Jezuita? Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Proto případně zapátrejte po pojmu Akvizice i v jiných kategoriích (než ekonomie). Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, peníze hotovost, akvizice, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího významy slov, popisy termínů, zajímavosti, slovníková hesla, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Zajímáte se o auta? Pak pro určitě znáte zkratku SUV, TSI nebo TDI. Pokud je neznáte, podívejte se na spřátelený web který obsahuje tisíc nejrůznějších zkratek.