Co je to?
Odborný výraz, definice slova Vinobraní. Co znamená pojem Vinobraní z kategorie Kultura?

Co je Vinobraní?

Co znamená termín Vinobraní? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Vinobraní je název slavnosti zaměřené na úspěšnou sklizeň vína. Koná se v čas podzimu ve městech, kde je vinařství tradicí. Na vinobraní bývá kromě ochutnávky vína a burčáku také bohatý kulturní program jak pro děti, tak pro dospělé. Jedná se většinou o hudební nebo divadelní vystoupení, soutěže a další doprovodné akce.
Vinobraní je i název operety skladatele Oskara Nedbala, která je v repertoáru divadel již od roku 1916.

Co je to Vinobraní? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Vinobraní. Co znamená pojem Vinobraní z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za úplnost, pravdivost či aktuálnost informací na těchto webových stránkách. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Text s definicí výrazu Vinobraní doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Heslo Vinobraní se nachází v sekci kultura

Klíčová slova: wiki, termín, co to je, kultura, definice, kultura, význam, informace, definice pojmu, synonymum, význam pojmu, co znamená, heslo, pojem, formulace, slovo, odborný výraz, terminologie


Pojem Vinobraní je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Vinobraní můžete dozvědět následující

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Vinobraní je slavnost sklizně vinné révy.

Vinobraní se pořádá na podzim, při sklizni révy a ve všech větších městech s vinařskou tradicí. Akce je většinou spojena s kulturním programem, hudebními vystoupeními, degustacemi vína a burčáku. Na jižní Moravě jsou známá vinobraní např. ve Znojmě a v Mikulově.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Vinobraní ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat výraz Vinobraní ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Vinobraní ve Wikimedia Commons

Zkusit najít výraz Vinobraní ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat slovo Vinobraní ve Wikizdrojích

Najít slovo Vinobraní na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Vinobraní například ve videích na Youtube, v projektu slovnik.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, v evropském vyhledávači Qwant nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Víte, co znamenají tato slova, odborné termíny a pojmy?

Právě nyní již víte co to je Vinobraní? resp. co přesně znamená slovo Vinobraní? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Vinobraní, odpověď na dotaz co je to Vinobraní?. Víte např. kdo to je John Wayne Gacy? Znáte a víte kdo je Primitiv? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Zkuste hledání odborného pojmu Vinobraní i v jiné kategorii než je sekce kultura. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, klapka, vinobraní, ilustrační obrázek

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího významy slov, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, zajímavosti s názvem Co Je To?.

V čem se skrývá lidská moudrost? Přeci v citátech slavných osobností. Vážně i nevážně míněné citáty o ženách i zdraví.