Co je to?
Definice odborného termínu, slova Pólo. Co znamená pojem Pólo z kategorie Sport?

Co je Pólo?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Pólo

Pólo je název kolektivního jezdeckého sportu. Na venkovním hřišti proti sobě hrají dvě družstva jezdců na koních. Tyto týmy mají po čtyřech členech. Hraje se s míčkem a dlouhými pálkami, cílem je dostat míček do soupeřovy branky. Hra vznikla již ve starověké Persii a stala se zábavou šlechty.
Hřiště na pólo má několik úseků a čar odpalu. Ve středu je vyznačeno velké T, odkud se provádí úvodní vhazování. Branky jsou vyznačeny dvěma sloupky na užších stranách hřiště. Hru řídí rozhodčí, kterému pomáhají čároví a brankoví rozhodčí.


Co je to Pólo? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Pólo. Co znamená pojem Pólo z kategorie Sport?

Neručíme za správnost či přesnost obsahu těchto webových stránek. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Pólo sdílet s kolegy na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Heslo Pólo patří do sekce sport

Klíčová slova: terminus technicus, vysvětlení, slovo, slovník, termín, význam slova, definice pojmu, synonymum, význam pojmu, formulace, přesný význam, odborné názvosloví, co znamená, popis, význam, sport, přesný výraz, heslo


Pojem Pólo je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Pólo? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Pólo (z tibetského pu-lu) je kolektivní jezdecký sport, ve kterém proti sobě nastupují na venkovním hřišti dva čtyřčlenné týmy jezdců na koních. Cílem je dostat za pomoci dlouhé pálky míček do branky soupeře.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Zkusit najít heslo Pólo ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít termín Pólo na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Pólo ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Pólo na Google obrázcích

Najít heslo Pólo ve Wikislovníku

Vyhledat termín Pólo ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Pólo například ve videích na Youtube, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Microsoft Bing, ve vyhledávači Seznam.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Teď už znáte odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Pólo? resp. co se skrývá pod slovem Pólo? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Pólo, odpověď na dotaz co je to Pólo?. Víte např. kdo to je Uma Thurman? Znáte a víte kdo je Apolena Rychlíková? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. v různých oborech lidské činnosti. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než sport). U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů, významy slov, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na plochu tabletu, počítače nebo chytrého telefonu. Na výběr máte z mnoha pěkných tapet - např. západu slunce nebo populární vodopád s duhou.