Co je to?
Odborný výraz, definice slova Akciová společnost. Co znamená pojem Akciová společnost z kategorie Ekonomie?

Co je Akciová společnost?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Akciová společnost?

Akciová společnost je typem společnosti, jejíž základní kapitál tvoří cenné papíry (akcie). Jejich držitelé mají právo podílet se na řízení společnosti a náleží jim dividenda, tj. podíl ze zisku. Akciová společnost je řazena mezi právnické osoby. Její majetek je rozdělen na určitý počet akcií, s nimiž se obchoduje. Jejich hodnota se podle poptávky a nabídky mění, klesá nebo stoupá. V ČR jsou akciové společnosti povinny vytvářet pro případ ztráty rezervní fond.


Co je to Akciová společnost? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Akciová společnost. Co znamená pojem Akciová společnost z kategorie Ekonomie?

Neručíme za eventuální chyby v textech. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Akciová společnost s vašimi známými a kamarády na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Akciová společnost se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: terminus technicus, odborný výraz, termín, pojem, přesný výraz, popis, přesný význam, definice, heslo, co je to Akciová společnost?, lexikon, definice pojmu, co znamená, ekonomie, synonymum, názvosloví, význam, formulace


Pojem Akciová společnost je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Akciová společnost?

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Akciová společnost je druh korporace, jejíž základní kapitál se neskládá z (nehmotných, abstraktních) podílů, ale z akcií, což jsou cenné papíry (nebo zaknihované cenné papíry) tento podíl představující. Vlastníci akcií (akcionáři) mají právo podílet se na řízení společnosti, právo na podíl na zisku (dividendu) a související práva a povinnosti.

Jiné informační zdroje o pojmu Akciová společnost

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Akciová společnost ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat pojem Akciová společnost ve fulltextu Seznam.cz

Najít výraz Akciová společnost ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít heslo Akciová společnost ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat slovo Akciová společnost ve vyhledávači Qwant

Najít termín Akciová společnost ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Akciová společnost například ve videích na Youtube, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Google obrázcích, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v projektu slovnik.cz.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku jaký je význam slova Akciová společnost? resp. jaká je definice slova Akciová společnost? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Akciová společnost, odpověď na dotaz co je to Akciová společnost?. Víte např. kdo to je Kulturista? Znáte a víte kdo je Martin Hofmann? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Zkuste proto hledat termín Akciová společnost hledat i v jiných kategoriích (než ekonomie). K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, růst komodit, akciová společnost, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího zajímavosti, významy slov, popisy termínů, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Blízký východ je dnes hodně horká a diskutovaná oblast. Víte však, které země do této oblasti patří? Poznali byste jejich vlajky? Navštivte náš spřátelený web, který obsahuje nejenom vlajky zemí blízkého východu.