Co je to?
Odborný výraz, definice slova Mauzoleum. Co znamená pojem Mauzoleum z kategorie Kultura?

Co je Mauzoleum?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Mauzoleum?

Mauzoleum je označení pro druh budovy monumentálního charakteru, sloužící jako hrobka nebo náhrobní stavba. V mauzoleu bývají umístěny tělesné pozůstatky proslulých osobností. Tyto pozůstatky bývají často nabalzamované.
Název mauzoleum je odvozen z názvu hrobky perského krále Mausola II., která se nachází v Halikamassu v současném Turecku.

Co je to Mauzoleum? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Mauzoleum. Co znamená pojem Mauzoleum z kategorie Kultura?

Přes maximální snahu a opakovanou kontrolu mohou být některé informace nesprávné, nepřesné či neaktuální. Sepsáno redaktory Superia.cz

Text s definicí výrazu Mauzoleum doporučujeme sdílet s dalšími lidmi prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Termín Mauzoleum se nachází v sekci kultura

Klíčová slova: popis, význam, odborný výraz, vysvětlení, co to je, pojem, terminologie, přesný výraz, odborné názvosloví, definice, kultura, synonymum, co znamená, terminus technicus, slovník, přesný význam, informace, co je to Mauzoleum?


Pojem Mauzoleum je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co se píše ve Wikipedii o pojmu Mauzoleum?

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Mauzoleum je monumentální hrobka nebo také monumentální náhrobní stavba. Název vznikl podle hrobky perského satrapy Mausola II. čili Mauzolea v Halikarnassu (350 př. n. l.) v dnešním Turecku.

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Hledat videa s názvem Mauzoleum na Youtube

Vyhledat pojem Mauzoleum ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít termín Mauzoleum ve Wikizdrojích

Najít výraz Mauzoleum ve vyhledávači Yahoo

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Mauzoleum ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít výraz Mauzoleum ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Mauzoleum například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Lingea slovnících, v Microsoft Bing, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Google překladači.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Nyní už nejspíš víte co znamená Mauzoleum? resp. jaký je přesný význam slova Mauzoleum? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Mauzoleum, odpověď na dotaz co je to Mauzoleum?. Víte např. kdo to je Zdeněk Bakala? Znáte a víte kdo je Čestný občan? Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než kultura). Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Takovéto texty spadají pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na zajímavosti, významy slov, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Nejjednodušší způsob oživení pracovní plochy vašeho Windows, Androidu nebo jiného operačního systému je změna pozadí. Navštivte partnerskou stránku a vybírejte se stovek tapet přírody, Vesmíru apod.