Co je to?
Definice odborného termínu, slova Anabolické steroidy. Co znamená pojem Anabolické steroidy z kategorie Sport?

Co je Anabolické steroidy?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Anabolické steroidy?

Anabolické steroidy jsou druh steroidů, který je přirozený pro lidské tělo. Jde o látky, které podporují vytváření bílkovin a které jsou nezbytné pro to, aby mohl probíhat růst kostí a svalů. Jsou stavebními látkami a vysílají signály pro anabolizmus. Anabolické steroidy lze také vyrobit syntézou. Průmyslově se vyrábí steroidy, které se podobají testosteronu, mužskému hormonu. Využívají se v oblasti lékařství, především pro rychlejší zhojení svalů po prodělání nějakého úrazu.
Je možné jimi nahradit přirozený testosteron při nedostatečném množství testosteronu v krvi, při léčbě HIV, při léčbě osteoporózy, při mužském klimakteriu a dalších obtížích. Anabolické steroidy jsou často předmětem zneužívání, především u sportovců, kteří potřebují zvětšit a posílit svaly nebo zlepšit sportovní výkon. Často jsou využívány i pro kosmetické účely, aby došlo ke zlepšení celkového vzhledu. Takové laické užívání však poškozuje vnitřní orgány a narušuje jejich funkce. Podílí se také na rozkolísání psychiky.


Co je to Anabolické steroidy? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Anabolické steroidy. Co znamená pojem Anabolické steroidy z kategorie Sport?

Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Text vytvořen pro Superia.cz

Doporučujeme sdílet tento text s vaším okruhem známých osob na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Pojem Anabolické steroidy patří do sekce sport

Klíčová slova: odborné názvosloví, definice, co to je, slovo, synonymum, pojem, sport, odborný výraz, slovník, popis, terminus technicus, názvosloví, lexikon, vysvětlení, heslo, význam, co znamená, terminologie


Pojem Anabolické steroidy je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Anabolické steroidy?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Anabolické steroidy jsou tělu přirozené steroidy, signální a stavební látky pro anabolismus, podporující tvorbu bílkovin a obecně nutné pro růst buněk svalů a kostí. Syntetické androgenní anabolické steroidy (AAS) jsou deriváty látky podobné mužskému hormonu testosteronu, vyrobené průmyslově.

Odkazy na jiné weby

Zkusit najít frázi Anabolické steroidy ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat slovo Anabolické steroidy na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Anabolické steroidy ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Anabolické steroidy ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Anabolické steroidy ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat frázi Anabolické steroidy ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Anabolické steroidy například v metavyhledávači Info.com, v Lingea slovnících, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Google překladači.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Na stránce jste se mohli dozvědět: co je to Anabolické steroidy? resp. co je to Anabolické steroidy? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Anabolické steroidy, odpověď na dotaz co je to Anabolické steroidy?. Víte např. kdo to je Marcela Králová? Znáte a víte kdo je Alan Walker? Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. podle různých oborů. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než sport). U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na zajímavosti, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Osvěžte si plochu vaše počítače tím, že na ni umístíte nějakou pěknou tapetu. Vyberte si z mnoha kategorií o květin až po tapety aut.