Co je to?
Výraz, termín, definice slova Savate. Co znamená odborný pojem Savate z kategorie Sport?

Co je Savate?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Savate

Savate je pojem z francouzštiny, v doslovném překladu znamená dělnickou obuv. Jeho předchůdcem je původní bojové umění chausson, ze kterého se savate vyvinulo. To volně přeloženo označuje obuv, kterou nosili šermíři, opotřebovanou pantofli. Savate bylo ovlivněno asijskými bojovými styly, které do Francie přiváželi hlavně námořníci. Nejoblíbenější bylo toto umění mezi pařížskými pouličními rváči.
První škola savate vznikla právě ve Francii v roce 1825. Jejím zakladatelem byl Michel Pisseux. Základem je použití nohou, různých technik úderů a kopů. Všechny techniky musí být prováděny s velkou elegancí. Soutěží se v různých hmotnostních kategoriích. Soutěže mají více kol, nesmí se používat údery loktem nebo kolenem, na krk nebo do genitálu. Zakázány jsou i hody. Vítězové mohou získat nejvyšší titul Stříbrná rukavice. V roce 1924 se soutěž savate stala součástí olympiády. Francouzská federace savate však byla založena mnohem později, až v roce 1965.


Co je to Savate? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Savate. Co znamená odborný pojem Savate z kategorie Sport?

Chyby vyhrazeny. Neručíme za faktickou přednost a aktuálnost informací. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Definici pojmu Savate sdílejte s rodinou a kamarády na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pojem Savate je v kategorii sport

Klíčová slova: pojem, co je to Savate?, synonymum, wiki, slovo, význam, lexikon, formulace, definice, termín, terminus technicus, popis, co to je, význam slova, informace, odborný výraz, význam pojmu, co znamená


Pojem Savate je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Savate? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Savate je francouzské bojové umění zaměřující se především na boj nohama (tzv. kick-box). Jedná se o jeden z prvních bojových stylů patřící do skupiny street-fighting (z angličtiny pouliční boj).
Savate (z francouzštiny dělnická obuv) vzniklo z bojového umění chausson (z francouzštiny obuv nošená šermíři), které bylo vytvořeno námořníky v Marseilles v 18. století, kteří často navštěvovali jihovýchodní Asii a setkali se zde s tamním bojovým uměním. Poté se savate rozšířilo dále do Francie prostřednictvím pouličních rvaček, zvláště pak v Paříži. Bojovníci při boji používali především kopy (odtud také název stylu). První ucelenou školu savate založil Michel Pisseux v roce 1825. Někdy je tento styl nazývaný savate - la boxe française.

Další možné informační zdroje

Hledat frázi Savate ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít výraz Savate ve Wikizdrojích

Najít termín Savate ve fulltextu vyhledávače Info.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Savate ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat slovo Savate ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít Savate ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Savate například ve fulltextu Google.cz, v projektu slovnik.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, ve videích na Youtube nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Vybrané termíny, slova, pojmy

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku co je to Savate? resp. jaká je definice slova Savate? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Savate, odpověď na dotaz co je to Savate?. Víte např. kdo to je Filip Rajmont? Znáte a víte kdo je Vakcinolog? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. podle různých oborů. Radíme proto zkusit hledat pojem Savate v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je sport. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na definice odborných pojmů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, významy slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Dokázali byste si vzpomenout jak vypadá vlajka Čadu nebo vlajka Etiopie? Zopakujte si vlajky všech zemí světa!