Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Green deal. Co znamená pojem Green deal z kategorie Politika?

Co je Green deal?

Co znamená pojem, definice termínu Green deal?

Green deal neboli Zelená dohoda pro Evropu je pojmenování pro celý soubor návrhů, jejich cílem je vytvořit ucelenou sadu návrhů pro změnu politiky Evropské unie a jednotlivých unijních států takovým způsobem, aby bylo dosaženo snížení emisí skleníkových plynů a aby Evropa byla již v roce 2025 klimaticky (uhlíkově) neutrální, tedy aby byly na nulových hodnotách emise oxidu uhličitého. Do roku 2030 mají být tyto emise o 55% nižší než v roce 1990.
Tuto dohodu představily orgány Evropské unie v prosinci roku 2019. Obsahovala také řadu opatření, která směřují ke splnění stanovených cílů. Zahrnují například investice do inovativních řešení a výzkumu, ochranu přírodního bohatství a také změnu ekonomik evropských zemí, aby tyto ekonomiky i bez vytěžování přírodních zdrojů byly dlouhodobě udržitelné. Pro dosažení těchto cílů budou nutné dodatečné investice kolem 260 miliard EUR. Dlouhodobé rozpočty Evropské unie by počítat s poskytnutím přibližně čtvrtiny, další finance by měly pocházet od Evropské investiční banky.


Co je to Green deal? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Green deal. Co znamená pojem Green deal z kategorie Politika?

Přes veškeré přiměřené úsilí tomu, aby informace na těchto stránkách byly správné, jejich přesnost nelze stoprocetně zaručit. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Sdílejte text pojmu Green deal s vašimi kamarády, známými a přáteli na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Výraz Green deal se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: Green deal, politika, wiki, odborné názvosloví, odborný výraz, politika, slovník, pojem, informace, slovo, terminus technicus, definice pojmu, význam slova, vysvětlení, terminologie, názvosloví, význam pojmu, co znamená


Pojem Green deal je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Jiné informační zdroje o pojmu Green deal

Vyhledat slovo Green deal ve Wikislovníku

Najít heslo Green deal ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Green deal ve Wikimedia Commons

Hledat heslo Green deal ve Wikipedii

Najít heslo Green deal ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít Green deal ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Green deal například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google překladači, ve ruském vyhledávači Yandex, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Tyto stránky vám umožnili zjistit co znamená slovo Green deal? resp. co znamená Green deal? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Green deal, odpověď na dotaz co je to Green deal?. Víte např. kdo to je Darina Vymětalíková? Znáte a víte kdo je Mariňák? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Zkuste hledat odborný výraz Green deal i v jiné sekci než je kategorie politika. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Generál v bílém, green deal, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, významy slov, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Píše se správně pýr nebo pír? A co to vůbec je? Pokud nevíte, podívejte se na stránku sem.