Co je to?
Výraz, termín, definice slova Cheerleading. Co znamená odborný pojem Cheerleading z kategorie Sport?

Co je Cheerleading?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Cheerleading?

Cheerleading neboli roztleskávání se postupně stalo odvětvím sportu, které je uznáno jako neolympijský sport. Původně šlo pouze o způsob povzbuzování sportovců, postupně se tato činnost zdokonalovala a začala se pro ni vytvářet i náročná choreografie. Účinkujícími jsou převážně ženy, muži se tomuto sportu věnují pouze sporadicky.
Roztleskávačky musí mít pohybovou průpravu a dobrou fyzickou přípravu. Vhodná je praxe v tanci nebo gymnastice. Musí totiž zvládat náročné prvky jako skoky, kopy, akrobacii, pohyby rukou, pokřikování a stavbu lidských pyramid. Dobré je věnovat se cheerleadingu již od dětství, soutěží se již v kategorii od šesti let. Další kategorie jsou od 11 a od 16 let.


Co je to Cheerleading? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Cheerleading. Co znamená odborný pojem Cheerleading z kategorie Sport?

Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Definici slova Cheerleading můžete sdílet s přáteli a kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pojem Cheerleading je v kategorii sport

Klíčová slova: terminologie, přesný význam, synonymum, informace, heslo, odborný výraz, význam slova, význam pojmu, Cheerleading, lexikon, význam, pojem, wiki, vysvětlení, odborné názvosloví, popis, sport, co je to Cheerleading?


Pojem Cheerleading je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Cheerleading?

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Cheerleading [čírlíding] (česky roztleskávání, anglicky cheer a leading = povzbuzování a vedení) je sportovní odvětví, uznané olympijským výborem jako neolympijský sport, který původně vznikl jako skupinové povzbuzování se složitou choreografií.
V cheerleadingu se používají různé prvky: pohyby rukou, skoky, výkopy, akrobacie, pokřiky, stunty a pyramidy, velmi důležitá je proto taneční, gymnastická či jiná pohybová průprava. Cheerleadingu se mohou věnovat děti již odmala, soutěžně pak od šesti let.

Více informací o pojmu Cheerleading lze najít v následujících zdrojích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Cheerleading ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat frázi Cheerleading ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít výraz Cheerleading na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Cheerleading na Youtube

Hledat výraz Cheerleading ve Wikislovníku

Najít slovo Cheerleading ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Cheerleading například ve Wikizdrojích, v Lingea slovnících, ve ruském vyhledávači Yandex, v metavyhledávači Info.com nebo v Google překladači.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Teďka již bezesporu víte jaký je význam slova Cheerleading? resp. jaký je význam pojmu Cheerleading? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Cheerleading, odpověď na dotaz co je to Cheerleading?. Víte např. kdo to je Pohůnek? Znáte a víte kdo je Jennifer Connelly? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než sport). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, rukavice na baseball, cheerleading, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje popisy termínů, definice odborných pojmů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

V čem se skrývá lidská moudrost? Přeci v citátech slavných osobností. Vážně i nevážně míněné citáty o ženách i zdraví.