Co je to?
Výraz, termín, definice slova Goodwill. Co znamená odborný pojem Goodwill z kategorie Ekonomie?

Co je Goodwill?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Goodwill?

Goodwill obchodní společnosti se používá jako pojem v rámci ekonomie. Označuje se tím rozdíl mezi tržní hodnotou firmy a aktivy obchodní společnosti, snížené o závazky. Goodwill označuje hodnotu nehmotného, nevlastněného majetku obchodní společnosti. Může se jednat o dobré vztahy se zákazníky, zkušené zaměstnance a dobré jméno firmy.
Goodwill též bere v potaz postavení obchodní společnosti na trhu, kvalitu a tradici. Kvalita a trvanlivost výrobků zvyšuje prestiž firmy v očích společnosti.


Co je to Goodwill? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Goodwill. Co znamená odborný pojem Goodwill z kategorie Ekonomie?

Pečlivě jsme zkontrolovali všechny informace a údaje. Přesto však nevylučujeme, že je v textech chyba. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Definici slova Goodwill můžete sdílet s přáteli a kamarády na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem Goodwill je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: význam slova, význam pojmu, Goodwill, co znamená, formulace, definice pojmu, vysvětlení, co je to Goodwill?, ekonomie, slovník, definice, lexikon, co to je, wiki, odborný výraz, termín, význam, slovo


Pojem Goodwill je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Goodwill píše následující

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Goodwill obchodní společnosti je ekonomický pojem označující rozdíl mezi tržní hodnotou firmy a aktivy obchodní společnosti, snížené o závazky. Označuje hodnotu nevlastněného, nehmotného majetku obchodní společnosti jako jsou například dobré vztahy se zákazníky, jméno firmy nebo zkušení zaměstnanci. Reflektuje postavení obchodní společnosti na trhu, kvalitu a hlavně tradici. Vysoký goodwill mají třeba známí výrobci luxusního zboží. Kvalita a dlouhověkost jejich výrobků jim zajišťují potřebné renomé v očích spotřebitelů. Goodwill se dá rozlišovat dvěma způsoby, na goodwill původní a druhotný. Původní goodwill se vytváří vlastní činností obchodní společnosti, není však v účetnictví obchodní společnosti vykazován, protože není spolehlivě ocenitelný. Druhotný goodwill získává společnost při akvizici jiné společnosti.

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Zkusit najít termín Goodwill ve Wikizdrojích

Hledat videa s názvem Goodwill na Youtube

Zkusit najít výraz Goodwill na Google obrázcích

Najít termín Goodwill ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít pojem Goodwill ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít slovo Goodwill ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Goodwill například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google překladači, ve fulltextu Yahoo.com, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Lingea slovnících.

Často hledaná slova, termíny a odborné pojmy

Teď už znáte odpověď na otázku jaký je význam slova Goodwill? resp. co se skrývá pod slovem Goodwill? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Goodwill, odpověď na dotaz co je to Goodwill?. Víte např. kdo to je Pometlo? Znáte a víte kdo je Pantáta? Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je ekonomie. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, sloupcové grafy, goodwill, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na popisy termínů, definice odborných pojmů, zajímavosti, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, významy slov s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.