Co je to?
Definice výrazu, termínu Rohový kop. Co znamená odborný pojem Rohový kop z kategorie Sport?

Co je Rohový kop?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Rohový kop

Rohový kop je součástí fotbalových pravidel a předpisů. Používá se v situaci, kdy hráči vracejí míč do hry z průniku postranních a koncových čar hřiště. Hráči při něm utíkají k rohovým vlajkám, odkud pak provádějí rohový kop. V okolí rohových vlajek je pro tento účel vymezena zvláštní oblast. Rohový kop je tedy udělován, když se míč ocitne za koncovou čárou na zemi nebo ve vzduchu a mimo brankoviště a když se dostane za brankovou čáru odrazem od bránícího hráče či brankáře. V každém zápase může být různý počet rohových kopů, to se odvíjí od stylu hry.
Rohový kop je možno zahrát tak, že se míč bude točit směrem od brankové čáry, nebo s rotací k bráně, kdy se míč točí směrem k brankové čáře, nebo se rozehraje nakrátko. I v takových případech může někdy padnout gól, zvláště tehdy, působí-li zde Magnusův jev, tedy boční síla při obtékání rotujícího tělesa. Někteří hráči však volí jinou taktiku, kopou míč pomalým obloukem přímo do rukou brankáře. Tento postup je často kritizován.


Co je to Rohový kop? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Rohový kop. Co znamená odborný pojem Rohový kop z kategorie Sport?

Neručíme za pravdivost a aktuálnost informací zde uvedených. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Zaujala vás definice slova Rohový kop? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Heslo Rohový kop je v kategorii sport

Klíčová slova: informace, význam slova, definice, sport, terminus technicus, odborný výraz, vysvětlení, sport, lexikon, slovo, pojem, význam pojmu, heslo, odborné názvosloví, co znamená, formulace, přesný význam, synonymum


Pojem Rohový kop je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Rohový kop? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Rohový kop, zkráceně nazývaný roh, je standardní fotbalová situace, která se rozehrává od praporku vyznačující roh hrací plochy fotbalového hřiště. Zahrává se v případě, kdy se míč od bránícího hráče nebo brankáře dostane za brankovou čáru. Je možné jej kopnout buď s rotací od brány (míč se točí směrem od brankové čáry), k bráně (míč se točí směrem k brankové čáře) – z čehož může při shodě okolností padnout přímo gól (v obou případech se zde uplatňuje Magnusův jev) – a nebo se rozehrává na krátko.

Další informační zdroje o slovu Rohový kop

Najít termín Rohový kop ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat termín Rohový kop ve Wikizdrojích

Hledat videa s názvem Rohový kop na Youtube

Najít heslo Rohový kop ve Wikislovníku

Vyhledat slovo Rohový kop na Google.cz

Najít pojem Rohový kop ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Rohový kop například ve ruském vyhledávači Yandex, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v projektu slovnik.cz.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Právě jste zjistili co to je Rohový kop? resp. co přesně označuje termín Rohový kop? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Rohový kop, odpověď na dotaz co je to Rohový kop?. Víte např. kdo to je Workoholik? Znáte a víte kdo je Aleš Valenta? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než sport. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, voleyball žena, rohový kop, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na popisy termínů, zajímavosti, definice odborných pojmů, slovníková hesla, významy slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.