Co je to?
Definice výrazu, termínu Hipster. Co znamená odborný pojem Hipster z kategorie Kultura?

Co je Hipster?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Hipster?

Termín "hipster" označuje současnou městskou subkulturu teenagerů i mladých mužů do třiceti let. Hipsteři patří ke střední třídě, je pro ně typický příklon k nezávislé hudbě, vlastním stylům oblékání, liberálními postoji, pokrokovými politickými názory a alternativními způsoby života. Jsou spojeni se stylem hudby zvaným indie. Pojem hipster pochází ze 40. let, ale o hipsterech dnes mluvíme zejména v kontextu doby od 90. let minulého století.

Co je to Hipster? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Hipster. Co znamená odborný pojem Hipster z kategorie Kultura?

Neručíme za přesnost, úplnost a hodnověrnost jakýchkoliv informací sdělovaných prostřednictvím těchto webových stránek. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Termín Hipster je v kategorii kultura

Klíčová slova: přesný výraz, Hipster, význam pojmu, popis, synonymum, význam slova, kultura, co to je, terminologie, slovo, vysvětlení, pojem, definice pojmu, termín, co znamená, terminus technicus, informace, wiki


Pojem Hipster je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Hipster? Odborný výraz, termín, definice slova z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Hipster je termín označující příslušníka společenské subkultury. Jedná se o osobu ve věkovém rozpětí dvacátníků a třicátníků, která si zakládá na tom, že je nezávislá v myšlení, odívání i případné tvorbě. Často přejímá nejnovější trendy v hudbě, módě i dalších kulturních aspektech. Díky tomu je tato subkultura názorově i vzhledově konzistentní.

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Hipster ve Wikimedia Commons

Vyhledat termín Hipster ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít slovo Hipster ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít Hipster na Google obrázcích

Zkusit najít frázi Hipster ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít heslo Hipster ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Hipster například ve videích na Youtube, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve Wikislovníku nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledaná slova, termíny a odborné pojmy

Teďka již bezesporu víte co znamená Hipster? resp. jaký je význam pojmu Hipster? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Hipster, odpověď na dotaz co je to Hipster?. Víte např. kdo to je Alexandr Alexandrovič Blok? Znáte a víte kdo je Ježíš Kristus? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. podle toho o jaký obor se jedná. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je kultura. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, významy slov, popisy termínů, zajímavosti, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Víte, kdo to byl Konšel, kdo byla Xantipa nebo kdo byl Casanova? Tyto a další historické osobnosti nebo profese naleznete právě zde.