Co je to?
Definice výrazu Plichta. Co znamená odborný pojem Plichta z kategorie Sport?

Co je Plichta?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Plichta

Plichta neboli remíza je původně pojmenování z oblasti šachového sportu. Označuje se tak výsledek sportovního utkání, který končí nerozhodně.
Plichta je hovorový výraz, v samotných šachách se dává přednost označení remíza. K té dochází po dohodě hráčů nebo tehdy, není – li objektivně možno dosáhnout vítězství.


Co je to Plichta? Význam slova, termín, Definice výrazu Plichta. Co znamená odborný pojem Plichta z kategorie Sport?

Přes veškerou snahu mohou texty obsahovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Plichta můžete samozřejmě sdílet s ostatními na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Heslo Plichta je v sekci sport

Klíčová slova: formulace, význam pojmu, odborný výraz, slovo, heslo, vysvětlení, význam slova, popis, definice pojmu, definice, Plichta, co znamená, co to je, pojem, přesný výraz, sport, význam, názvosloví


Pojem Plichta je v kategorii sport, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Plichta můžete dozvědět následující

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

plichta – remíza; termín, který znamená nerozhodný výsledek

Jiné informační zdroje o pojmu Plichta

Hledat videa s názvem Plichta na Youtube

Hledat termín Plichta ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat pojem Plichta ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat heslo Plichta na Google.cz

Hledat heslo Plichta na Google obrázcích

Vyhledat termín Plichta ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Plichta například v metavyhledávači Info.com, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v evropském vyhledávači Qwant nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Teď už znáte odpověď na otázku co to je Plichta? resp. co se skrývá pod slovem Plichta? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Plichta, odpověď na dotaz co je to Plichta?. Víte např. kdo to je Alfons Mucha? Znáte a víte kdo je Jana Doleželová? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Plichta i jinde než v sekci než v sport. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, hokejka na lední hokej, plichta, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího popisy termínů, definice odborných pojmů, zajímavosti, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Osvěžte si plochu vaše počítače tím, že na ni umístíte nějakou pěknou tapetu. Vyberte si z mnoha kategorií o květin až po tapety aut.