Co je to?
Výraz, termín, definice slova Korporace. Co znamená odborný pojem Korporace z kategorie Ekonomie?

Co je Korporace?

Co znamená pojem, definice termínu Korporace?

Korporace je pojem pocházející z latiny. Používá se k označení právnického subjektu nebo právnické osoby, která má právní status jako samostatná osoba i v případě, že ji tvoří větší počet osob. Zastupují ji fyzické osoby, především statutární orgány. Má své vlastní stanovy, kterými se řídí.
Korporace může být soukromoprávní nebo veřejnoprávní.


Co je to Korporace? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Korporace. Co znamená odborný pojem Korporace z kategorie Ekonomie?

Uvedené informace jsou bez záruky. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Definici pojmu Korporace sdílejte s rodinou a kamarády na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pojem Korporace je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: význam, synonymum, formulace, informace, ekonomie, význam slova, přesný výraz, pojem, odborný výraz, lexikon, definice, názvosloví, ekonomie, co to je, termín, terminologie, odborné názvosloví, vysvětlení


Pojem Korporace je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Korporace? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Korporace (odvozeno od lat. slova corpus – tělo) je právnický subjekt (právnická osoba), který – přestože je tvořen více osobami – má z pohledu práva status osoby samostatné. Jako taková má vlastní právní osobnost, nemá ale klasicky chápanou svéprávnost, právně jednají za ni osoby fyzické, zejména tzv. statutární orgány, které ji zastupují. Jako sdružení osob je odlišná od sdružení majetku (fundace), ačkoli též vzniká kvůli dosažení nějakého cíle. Liší se také od volného sdružení osob, společnosti nebo tiché společnosti, protože ty jsou jen obligačním poměrem, samostatnými právnickými osobami nejsou. Vnitřní poměry korporace se pravidelně řídí jejími vlastními stanovami.

Hledejte pojem Korporace v následujících vyhledávačích

Hledat pojem Korporace ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat termín Korporace ve Wikizdrojích

Najít slovo Korporace ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Korporace ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat videa s názvem Korporace na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Korporace ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Korporace například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v projektu slovnik.cz, v metavyhledávači Info.com, ve Wikislovníku nebo v Google překladači.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Právě jste zjistili co je to Korporace? resp. co přesně označuje termín Korporace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Korporace, odpověď na dotaz co je to Korporace?. Víte např. kdo to je Lukáš Wagenknecht? Znáte a víte kdo je Giordano Bruno? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. podle různých oborů. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než ekonomie). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, významy slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.