Co je to?
Odborný výraz, definice slova Kanadské bodování. Co znamená slovo Kanadské bodování z kategorie Sport?

Co je Kanadské bodování?

Co znamená pojem, definice termínu Kanadské bodování?

Kanadské bodování je způsob bodování v NHL. Národní hokejová liga v Kanadě a v USA má daný řád a přesně definovaná pravidla. Kanadské bodování je statistický údaj, ze kterého lze zjistit útočné kvality hráčů ledního hokeje. Jestliže hráč dá gól, dostane do statistiky jeden plusový bod. Počítá se i nahrávka na branku. Celkové získané body se pak zapisují do tabulky, ze které pak vzejdou vítězové. Ti pak v různých ligách získávají jako ocenění některou z trofejí.
K nejpopulárnějším trofejím kanadského bodování patří Art Ross Trophy. Rozhodnutí o jejím udělení probíhá přímo na ledu. Jestliže hráč získá právě tuto trofej, zvyšuje se mu prémie. Pokud by stejný počet bodů mělo více hráčů, počítá se vyšší počet branek, které hráč nastřílel. Pokud i nadále má shodný výsledek více hráčů, počítá se podle nižšího počtu odehraných zápasů. Jestliže ani poté není znám vítěz, je nejlepším ten, kdo dal první branku sezóny.


Co je to Kanadské bodování? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Kanadské bodování. Co znamená slovo Kanadské bodování z kategorie Sport?

Snažili jsme se kontrolovat a ověřovat texty a informace. Přesto se mohlo stát, že je zde nepřesný údaj nebo chyba. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Heslo Kanadské bodování patří do kategorie sport

Klíčová slova: co znamená, wiki, názvosloví, lexikon, význam slova, terminologie, sport, definice pojmu, odborné názvosloví, co je to Kanadské bodování?, informace, význam pojmu, Kanadské bodování, přesný výraz, formulace, synonymum, sport, co to je


Pojem Kanadské bodování je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Kanadské bodování?

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Kanadské bodování je statistický ukazatel v ledním hokeji, který je jakýmsi hlavním ukazatelem hráčových útočných kvalit. Za každý gól, který hráč vstřelil, i za gól, na který nahrál, získává hráč jeden bod (též „kanadský bod“). Vítězové v kanadském bodování bývají v jednotlivých ligách oceňováni trofejemi. Například v NHL získá vítěz kanadského bodování sezóny Art Ross Trophy.

Další možné informační zdroje

Zkusit najít heslo Kanadské bodování ve Wikizdrojích

Hledat videa s názvem Kanadské bodování na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Kanadské bodování ve Wikimedia Commons

Vyhledat pojem Kanadské bodování ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít výraz Kanadské bodování ve vyhledávači Qwant

Najít pojem Kanadské bodování ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Kanadské bodování například ve vyhledávači Seznam.cz, v Lingea slovnících, ve fulltextu Yahoo.com, v Google obrázcích nebo v Google překladači.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co to je Kanadské bodování? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Kanadské bodování? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kanadské bodování, odpověď na dotaz co je to Kanadské bodování?. Víte např. kdo to je Dmitrij Šostakovič? Znáte a víte kdo je Alexander Bárta? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste hledat odborný výraz Kanadské bodování i v jiné sekci než je kategorie sport. Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, baseball, kanadské bodování, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje známé i neznámé pojmy, zajímavosti, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.