Co je to?
Definice výrazu Kanadské bodování. Co znamená odborný pojem Kanadské bodování z kategorie Sport?

Co je Kanadské bodování?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Kanadské bodování?

Kanadské bodování je způsob bodování v NHL. Národní hokejová liga v Kanadě a v USA má daný řád a přesně definovaná pravidla. Kanadské bodování je statistický údaj, ze kterého lze zjistit útočné kvality hráčů ledního hokeje. Jestliže hráč dá gól, dostane do statistiky jeden plusový bod. Počítá se i nahrávka na branku. Celkové získané body se pak zapisují do tabulky, ze které pak vzejdou vítězové. Ti pak v různých ligách získávají jako ocenění některou z trofejí.
K nejpopulárnějším trofejím kanadského bodování patří Art Ross Trophy. Rozhodnutí o jejím udělení probíhá přímo na ledu. Jestliže hráč získá právě tuto trofej, zvyšuje se mu prémie. Pokud by stejný počet bodů mělo více hráčů, počítá se vyšší počet branek, které hráč nastřílel. Pokud i nadále má shodný výsledek více hráčů, počítá se podle nižšího počtu odehraných zápasů. Jestliže ani poté není znám vítěz, je nejlepším ten, kdo dal první branku sezóny.


Co je to Kanadské bodování? Význam slova, termín, Definice výrazu Kanadské bodování. Co znamená odborný pojem Kanadské bodování z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Kanadské bodování můžete samozřejmě sdílet s ostatními na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Kanadské bodování je v sekci sport

Klíčová slova: význam, odborný výraz, terminus technicus, informace, definice, lexikon, pojem, co je to Kanadské bodování?, názvosloví, popis, Kanadské bodování, přesný výraz, co to je, definice pojmu, wiki, odborné názvosloví, heslo, termín


Pojem Kanadské bodování je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Kanadské bodování? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Kanadské bodování je statistický ukazatel v ledním hokeji, který je jakýmsi hlavním ukazatelem hráčových útočných kvalit. Za každý gól, který hráč vstřelil, i za gól, na který nahrál, získává hráč jeden bod (též „kanadský bod“). Vítězové v kanadském bodování bývají v jednotlivých ligách oceňováni trofejemi. Například v NHL získá vítěz kanadského bodování sezóny Art Ross Trophy.

Další zdroje informací o slovu Kanadské bodování

Vyhledat slovo Kanadské bodování ve vyhledávači Yahoo

Hledat videa s názvem Kanadské bodování na Youtube

Zkusit najít frázi Kanadské bodování ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat pojem Kanadské bodování ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít výraz Kanadské bodování ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat slovo Kanadské bodování ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Kanadské bodování například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve Wikislovníku nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr z často hledaných výrazů na tomto webu

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku co je to Kanadské bodování? resp. jaký je význam slova Kanadské bodování? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kanadské bodování, odpověď na dotaz co je to Kanadské bodování?. Víte např. kdo to je Furiant? Znáte a víte kdo je Alexander Bárta? Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. podle různých oborů. Radíme vám proto hledat slovo Kanadské bodování i v jiné části webu než je kategorie sport. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na známé i neznámé pojmy, významy slov, popisy termínů, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.