Co je to?
Odborný výraz, definice slova Progresivní daň. Co znamená slovo Progresivní daň z kategorie Ekonomie?

Co je Progresivní daň?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Progresivní daň

Progresivní daň neboli daňová progrese je takový systém zdanění, kdy vyšší daně platí osoby s vyšším příjmem, tedy: čím vyšší příjem, tím vyšší daň. Progresivní zdanění má své příznivce i odpůrce: na jednu stranu se tvrdí, že vysokopříjmové skupiny obyvatel jsou trestány za svůj úspěch, na druhou stranu to, že lidé s vyšším příjmem platí vyšší daň, může být vnímáno jako solidární s těmi, kteří tak úspěšní nejsou a vydělávají méně.


Co je to Progresivní daň? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Progresivní daň. Co znamená slovo Progresivní daň z kategorie Ekonomie?

Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Text napsán pro Superia.cz

Tento text (Progresivní daň) můžete sdílet s přáteli na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Výraz Progresivní daň patří do kategorie ekonomie

Klíčová slova: odborné názvosloví, přesný význam, ekonomie, co to je, odborný výraz, význam pojmu, slovník, definice pojmu, slovo, popis, definice, co je to Progresivní daň?, význam, lexikon, heslo, formulace, wiki, názvosloví


Pojem Progresivní daň je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Progresivní daň? Definice výrazu, slova, termínu z Wikipedie

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Progresivní daňový systém, označovaný také jako "progresivní daň", je daňový systém, ve kterém obyvatelé s vyššími příjmy odvádí státu na dani větší procento ze svých příjmů. Tento systém také částečně přesouvá peníze od obyvatel s vysokým platem, k lidem s platem nižším. Tento pojem v sobě zahrnuje jak vyšší daňové sazby, které určují procento daně z příjmu, tak slevy na daních a další prostředky snižující intenzitu daňového zatížení nízkopříjmových obyvatel.

Další informační zdroje o slovu Progresivní daň

Vyhledat slovo Progresivní daň ve Wikislovníku

Najít výraz Progresivní daň na Google.cz

Najít výraz Progresivní daň na Google obrázcích

Hledat výraz Progresivní daň ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat výraz Progresivní daň ve fulltextu vyhledávače Info.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Progresivní daň ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Progresivní daň například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve videích na Youtube, ve fulltextu Yahoo.com nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Na této webové stránce jste se dozvěděli co znamená slovo Progresivní daň? resp. co znamená slovo Progresivní daň? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Progresivní daň, odpověď na dotaz co je to Progresivní daň?. Víte např. kdo to je Hříšník? Znáte a víte kdo je Megera? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než ekonomie. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, bankovní graf, progresivní daň, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů, slovníková hesla, zajímavosti, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Víte, kdo je to chachar? nebo kdo je socka? Nejen tyto hanlivé pojmy naleznete na těchto stránkách.