Co je to?
Výraz, termín, definice slova Progresivní daň. Co znamená odborný pojem Progresivní daň z kategorie Ekonomie?

Co je Progresivní daň?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Progresivní daň?

Progresivní daň neboli daňová progrese je takový systém zdanění, kdy vyšší daně platí osoby s vyšším příjmem, tedy: čím vyšší příjem, tím vyšší daň. Progresivní zdanění má své příznivce i odpůrce: na jednu stranu se tvrdí, že vysokopříjmové skupiny obyvatel jsou trestány za svůj úspěch, na druhou stranu to, že lidé s vyšším příjmem platí vyšší daň, může být vnímáno jako solidární s těmi, kteří tak úspěšní nejsou a vydělávají méně.


Co je to Progresivní daň? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Progresivní daň. Co znamená odborný pojem Progresivní daň z kategorie Ekonomie?

Neručíme za pravdivost uvedených informací. Text napsán pro Superia.cz

Definici pojmu Progresivní daň sdílejte s rodinou a kamarády na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Heslo Progresivní daň je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: význam pojmu, slovo, heslo, přesný význam, terminus technicus, lexikon, význam, termín, formulace, Progresivní daň, co to je, co je to Progresivní daň?, odborné názvosloví, co znamená, wiki, vysvětlení, definice, informace


Pojem Progresivní daň je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Progresivní daň? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Progresivní daňový systém, označovaný také jako "progresivní daň", je daňový systém, ve kterém obyvatelé s vyššími příjmy odvádí státu na dani větší procento ze svých příjmů. Tento systém také částečně přesouvá peníze od obyvatel s vysokým platem, k lidem s platem nižším. Tento pojem v sobě zahrnuje jak vyšší daňové sazby, které určují procento daně z příjmu, tak slevy na daních a další prostředky snižující intenzitu daňového zatížení nízkopříjmových obyvatel.

Hledejte výraz Progresivní daň v dalších zdrojích

Vyhledat slovo Progresivní daň na Google.cz

Najít termín Progresivní daň ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat videa s názvem Progresivní daň na Youtube

Najít termín Progresivní daň ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Progresivní daň ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Progresivní daň ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Progresivní daň například ve ruském vyhledávači Yandex, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve Wikislovníku nebo v Lingea slovnících.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Tyto stránky vám umožnili zjistit jaký je přesný význam slova Progresivní daň? resp. co znamená Progresivní daň? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Progresivní daň, odpověď na dotaz co je to Progresivní daň?. Víte např. kdo to je Jan Petráň? Znáte a víte kdo je Megera? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste proto hledat termín Progresivní daň hledat i v jiných kategoriích (než ekonomie). Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, významy slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, kdo je to chachar? nebo kdo je socka? Nejen tyto hanlivé pojmy naleznete na těchto stránkách.