Co je to?
Definice výrazu Snowkiting. Co znamená odborný pojem Snowkiting z kategorie Sport?

Co je Snowkiting?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Snowkiting

Snowkiting je nový druh sportu. Jedná se o druh outdoorového a adrenalinového sportu. Podstatou je jízda na lyžích nebo snowboardu po sněhové pláni, kdy je jezdec tažen drakem. Snowkiting se pěstuje především na větších rovných plochách, pláních, zamrzlých vodních plochách nebo v mírně svahovitém terénu.
Snowkiting lze dále členit na více odvětví, například freeriding na velké ploše a v hlubším sněhu, freestyle se skoky a triky ve vzduchu, jibbing s použitím beden a railů, nebo rizikový kite-flying připomínající paragliding s využitím tažného draka.


Co je to Snowkiting? Význam slova, termín, Definice výrazu Snowkiting. Co znamená odborný pojem Snowkiting z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Pojem Snowkiting je v sekci sport

Klíčová slova: sport, co to je, význam, vysvětlení, synonymum, termín, význam pojmu, co je to Snowkiting?, terminus technicus, heslo, odborný výraz, význam slova, popis, slovo, sport, terminologie, přesný význam, odborné názvosloví


Pojem Snowkiting je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Snowkiting?

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Snowkiting (nebo též kite skiing) je velmi mladý zimní outdoorový adrealinový sport podobný vodní variantě zvané kitesurfing. Za použití tažného draka se jezdec uvádí do pohybu po sněhové pláni na lyžích či snowboardu. Na rozdíl od sjezdového lyžování či snowboardingu je tento sport možné provozovat na rovině (zasněžené pláně, mírné svahy, zasněžená zamrzlá jezera). Plochý terén je dokonce vhodnější než kopce díky stabilnějšímu větru, přesto někteří pokročilí snowkiteři preferují jízdu v horách, kde členitý terén poskytuje širší možnosti. Někdy se používá tažný drak jako pomůcka při freeridingu (tzn. jízdě ve volném terénu) - snowboardista či lyžař se nechá drakem vytáhnout do kopce, nahoře draka sbalí a sjede dolů.

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Vyhledat výraz Snowkiting ve vyhledávači Yahoo

Hledat heslo Snowkiting ve vyhledávači Yandex

Najít termín Snowkiting ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Snowkiting ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Snowkiting ve Wikimedia Commons

Hledat výraz Snowkiting ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Snowkiting například ve Wikizdrojích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve videích na Youtube, v Microsoft Bing nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Na této webové stránce jste se dozvěděli jaký je význam slova Snowkiting? resp. co znamená slovo Snowkiting? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Snowkiting, odpověď na dotaz co je to Snowkiting?. Víte např. kdo to je Francis Bacon? Znáte a víte kdo je Markéta Vondroušová? Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než sport). Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, basket míč, koš, snowkiting, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, významy slov, slovníková hesla, popisy termínů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Ať jste chodec, cyklistika nebo automobilista, měl byste znát dopravní značky a jejich význam.