Co je to?
Definice výrazu Bílý trikot. Co znamená odborný pojem Bílý trikot z kategorie Sport?

Co je Bílý trikot?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Bílý trikot

Bílý trikot je druh trikotu Tour de France, který je určen mladým jezdcům do 25 let. Získává ho nejlepší jezdec, který vede celkovou individuální klasifikaci. Ta se získává součtem časů ze všech 21 etap. Tento dres bývá někdy získán současně se žlutým dresem. Jednotná klasifikace u mladých cyklistů platí od roku 1987. Bílý dres od roku 2015 sponzoruje společnost Krys, která je prodejcem brýlí a brýlových čoček. Bílá barva je symbolem talentu, mládí, temperamentu a perspektivy. Prvním nositelem byl italský závodník Francesco Moser, který se později stal mistrem světa.
Od zavedení v roce 1975 bílý trikot nosilo 40 závodníků, někteří z nich dokázali získat bílý trikot i víckrát po sobě. To byli lucemburský závodník Andy Schleck a německý jezdec Jan Ullrich, oba velmi známí závodníci i v daších letech. Unikátního výsledku dosáhl slovinský závodník Tadej Pogačar, který získal v jednom roce trikot žlutý, bílý i puntíkovaný.


Co je to Bílý trikot? Význam slova, termín, Definice výrazu Bílý trikot. Co znamená odborný pojem Bílý trikot z kategorie Sport?

Přes veškerou snahu mohou texty obsahovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Bílý trikot můžete samozřejmě sdílet s ostatními na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Heslo Bílý trikot je v sekci sport

Klíčová slova: názvosloví, slovník, význam pojmu, wiki, sport, co je to Bílý trikot?, definice, informace, vysvětlení, terminus technicus, terminologie, definice pojmu, lexikon, formulace, slovo, odborný výraz, přesný význam, termín


Pojem Bílý trikot je v kategorii sport, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Bílý trikot můžete dozvědět následující

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Bílý trikot je udělován pro nejlepšího mladého jezdce v celkovém pořadí Tour de France. Vítězi této klasifikace musí být ve věku do 25 let (počítáno od 1. ledna roku, ve kterém je pořádán závod).

Pro více informací o heslu Bílý trikot zkuste navštívit tyto odkazy

Zkusit najít termín Bílý trikot na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Bílý trikot na Youtube

Hledat výraz Bílý trikot ve vyhledávači Qwant

Vyhledat termín Bílý trikot ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít slovo Bílý trikot ve Wikislovníku

Najít heslo Bílý trikot ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Bílý trikot například ve ruském vyhledávači Yandex, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v metavyhledávači Info.com, ve fulltextu Yahoo.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Víte, co znamenají tato slova, odborné termíny a pojmy?

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku co to je Bílý trikot? resp. jaký je význam slova Bílý trikot? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bílý trikot, odpověď na dotaz co je to Bílý trikot?. Víte např. kdo to je Sarah Jessica Parker? Znáte a víte kdo je Álvaro Soler? Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste hledání odborného pojmu Bílý trikot i v jiné kategorii než je sekce sport. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, basketbalista hra, bílý trikot, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího zajímavosti, významy slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Chcete zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Nejrychlejším a nejlevnějším způsobem je změna pozadí pracovní plochy. Na naši partnerské stránce naleznete populární tapetu ledovec, romantickou chatrč případně tapety zvířátek.