Co je to?
Odborný výraz, definice slova Revoluce. Co znamená pojem Revoluce z kategorie Politika?

Co je Revoluce?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Revoluce?

Revoluce je jiné označení pro povstání lidu za účelem svržení vládnoucí třídy a změny politického systému. Jedná se o masovou akci, která nerespektuje právo. Při této změně moci se mění předchozí řád jak na úrovni politické, tak i sociální, a také se hroutí stát.
Revoluce bývá označována i jako státní převrat vedený zvnitřku. V širším pojetí se jako revoluce označuje i nějaká zásadní změna, která se politiky týkat nemusí – například změna historická či vědecká.


Co je to Revoluce? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Revoluce. Co znamená pojem Revoluce z kategorie Politika?

Neručíme za úplnost, správnost, přesnost ani aktuálnost zde uvedených informací. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Text s definicí výrazu Revoluce doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Pojem Revoluce se nachází v sekci politika

Klíčová slova: přesný význam, definice pojmu, definice, wiki, odborné názvosloví, co to je, popis, synonymum, terminus technicus, význam, politika, pojem, přesný výraz, význam pojmu, odborný výraz, vysvětlení, terminologie, co je to Revoluce?


Pojem Revoluce je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Revoluce píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Revoluce (z lat. revolvere – převracet) je lidové povstání, jehož součástí je mimoprávní akce mas, kterou se usiluje o změnu politického systému, nikoli jen vládnoucí elity. Podle jiné definice je to „rychlá změna státní moci“ provázená zhroucením státu. Podle Ottova slovníku je revoluce „násilný převrat, který se děje ... silami vnitřního rozkladu“.

Linky na další online zdroje

Najít pojem Revoluce ve vyhledávači Yandex

Vyhledat termín Revoluce na Google obrázcích

Vyhledat pojem Revoluce ve Wikizdrojích

Vyhledat heslo Revoluce ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít frázi Revoluce ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat heslo Revoluce ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Revoluce například v evropském vyhledávači Qwant, v Lingea slovnících, ve videích na Youtube, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Teďka už zajisté víte co je to Revoluce? resp. co vlastně znamená slovo Revoluce? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Revoluce, odpověď na dotaz co je to Revoluce?. Víte např. kdo to je Slavista? Znáte a víte kdo je Eduard Haken? Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v politika. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na slovníková hesla, definice odborných pojmů, významy slov, popisy termínů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Zajímáte se o auta? Pak pro určitě znáte zkratku SUV, TSI nebo TDI. Pokud je neznáte, podívejte se na spřátelený web který obsahuje tisíc nejrůznějších zkratek.