Co je to?
Definice výrazu Revoluce. Co znamená odborný pojem Revoluce z kategorie Politika?

Co je Revoluce?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Revoluce?

Revoluce je jiné označení pro povstání lidu za účelem svržení vládnoucí třídy a změny politického systému. Jedná se o masovou akci, která nerespektuje právo. Při této změně moci se mění předchozí řád jak na úrovni politické, tak i sociální, a také se hroutí stát.
Revoluce bývá označována i jako státní převrat vedený zvnitřku. V širším pojetí se jako revoluce označuje i nějaká zásadní změna, která se politiky týkat nemusí – například změna historická či vědecká.


Co je to Revoluce? Význam slova, termín, Definice výrazu Revoluce. Co znamená odborný pojem Revoluce z kategorie Politika?

Informace obsažené na našich webových stránkách byly pečlivě zkontrolovány. I přesto však nepřebíráme odpovědnost za případné chyby. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Revoluce? s vašimi kamarády prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Heslo Revoluce je v sekci politika

Klíčová slova: význam, informace, definice, synonymum, slovo, názvosloví, pojem, heslo, popis, formulace, co je to Revoluce?, politika, vysvětlení, co to je, co znamená, přesný význam, význam pojmu, odborné názvosloví


Pojem Revoluce je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Revoluce? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Revoluce (z lat. revolvere – převracet) je lidové povstání, jehož součástí je mimoprávní akce mas, kterou se usiluje o změnu politického systému, nikoli jen vládnoucí elity. Podle jiné definice je to „rychlá změna státní moci“ provázená zhroucením státu. Podle Ottova slovníku je revoluce „násilný převrat, který se děje ... silami vnitřního rozkladu“.

Hledejte v dalších zdrojích

Najít heslo Revoluce ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat pojem Revoluce na Google.cz

Vyhledat výraz Revoluce ve vyhledávači Yahoo

Hledat termín Revoluce ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat výraz Revoluce ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít frázi Revoluce ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Revoluce například ve Wikislovníku, v Google překladači, ve ruském vyhledávači Yandex, v Google obrázcích nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Teď už znáte odpověď na otázku co to je Revoluce? resp. co se skrývá pod slovem Revoluce? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Revoluce, odpověď na dotaz co je to Revoluce?. Víte např. kdo to je Daniel Craig? Znáte a víte kdo je Eduard Haken? Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Pokuste se najít termín Revoluce i v jiné kategorii než v politika. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Generál v bílém, revoluce, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího popisy termínů, významy slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Zajímáte se o auta? Pak pro určitě znáte zkratku SUV, TSI nebo TDI. Pokud je neznáte, podívejte se na spřátelený web který obsahuje tisíc nejrůznějších zkratek.