Co je to?
Výraz, termín, definice slova Rafting. Co znamená odborný pojem Rafting z kategorie Sport?

Co je Rafting?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Rafting

Rafting je druh vodního sportu, při kterém se sjíždějí různé vodní toky na nafukovacích raftech. Rafting se řadí k extrémním sportům, vodní toky jsou různého stupně obtížnosti, takže sjíždění se může věnovat jak začátečník, tak zkušený rafter. V raftingu se pořádají o mezinárodní závody, mistrovství Evropy i mistrovství světa. Závodní družstva jsou šesti nebo čtyřčlenná. Závodí se ve sjíždění divokých řek. Rafty byly původně uváděné jako záchranné čluny a jako takové byly i patentovány. Za druhé světové války byly využívány jako čluny pro invazi či záchranu posádek letounů.
Základní závodní disciplíny raftingu jsou sjezd, sprint a slalom. Mezinárodní raftová federace byla založena v roce 1997. O rok později se stal členem i Svaz vodáků ČR. Rafty vypadají díky své šíři jako stabilní plavidla, ovšem na divoké vodě s vysokým stupněm obtížnosti příliš bezpečné nejsou. Při převrácení a při větším počtu osob ve vodě při převrhnutí dochází k těžkým úrazům, někdy i k utopení. Proto by v posádce raftu měli být i zkušení vodáci nebo přímo instruktoři.


Co je to Rafting? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Rafting. Co znamená odborný pojem Rafting z kategorie Sport?

Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Rafting? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Rafting je v kategorii sport

Klíčová slova: terminus technicus, názvosloví, informace, sport, termín, sport, Rafting, lexikon, synonymum, co to je, odborné názvosloví, heslo, terminologie, popis, wiki, slovo, pojem, co je to Rafting?


Pojem Rafting je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Rafting?

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Rafting je vodní sport, který je provozován na nafukovacím raftu. Spočívá ve sjíždění vodních toků různého stupně obtížnosti. Rafting je považován za extrémní sport.
Jsou pravidelně pořádána mistrovství Evropy i mistrovství světa, v nichž závodí čtyřčlenná nebo šestičlenná družstva (posádky raftu) ve sjíždění divoce tekoucích řek.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Zkusit najít heslo Rafting ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Rafting ve Wikimedia Commons

Najít termín Rafting na Google.cz

Hledat termín Rafting ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat slovo Rafting ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat termín Rafting ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Rafting například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Yahoo.com, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Google překladači.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku jaký je význam slova Rafting? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Rafting? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Rafting, odpověď na dotaz co je to Rafting?. Víte např. kdo to je Rozvědčík? Znáte a víte kdo je Tomboy? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než sport). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, Plážový volejbal, rafting, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na definice odborných pojmů, významy slov, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Chcete se dozvědět kdo slaví svátek (jmeniny) na Slovensku, v Polsku, Německu nebo v České republice? Pak se podívejte na web obsahující kalendář svátků.